Glashutte Original Sixties

AAcum 166 de ani, Glashütte a luat nastere intr-un orasel din Germania, cu acelasi nume. De atunci si pana azi, au facut descoperiri in industria orologeriei, tehnici noi, mecansime noi si multe altele, toate fiind transmise din generatie in generatie. Glashütte este un brand care doreste mereu sa reaminteasca de unde a pornit, sa aibe un element classic intr-un ceas nou.

Astfel, in 2011 la Baselworld, ei ne impresioneaza cu modelul Glashütte Original Sixties Square Tourbillon. Ceasul are un exterior impecabil care aminteste de anii ’60, nu numai prin forma, dar si prin culori si detalii. Ceasul are carcasa din aur, intr-o forma patrata, asa numita “perna”. Cadranul este unul argintiu mat, trasatura specifica ceasurilor din anii trecuti, iar cifrele 12, 3 si 9 sunt in stiulul clasic. Tourbillonul de la ora 6 pare si el ca este venit din trecut, datorita varietatii de culori si animatiei. Totusi, acest model cu tourbilllon aduce un omagiu celui care l-a inventat. In 1920, Alfred Helwig a preferat sa ancoreze tourbillonul doar pe o parte, nu pe fata si spate cum erau modelele clasice, iar de aici a venit denumirea de tourbillion ‘zburator’.

Mecanismul ceasului Original Sixties Square Tourbillon se foloseste de un calibru automat 94-12, care vine echipat cu o rezerva de energie de 48 de ore. Balansierul are 18 greutati care ajuta la o rotatie completa a tourbillonului intr-un minut. Are 50 de jewels, 2 diamante si o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora. Toate acestea sunt intr-o carcasa de 41.35 x 41.35 mm, cu geam din safir pe ambele parti si care rezista la o adancime de 3 atmosfere. La ora 12 este afisajul pentru data, iar secundele sunt indicate de catre tourbillion. Acest ceas este de gasit in editie limitata de 50 de piese.

Un model incantator, plin de viata si culoare, de o eleganta ascunsa si cu un interior precis.

24 May   by | 3 comentarii | Branduri:

Comentarii

VERGILIU (28-04-2013 ; 1:12 pm) #

CARE ESTE ULTIMUL PRET??
Ma intereseaza!

Siar (01-05-2013 ; 2:32 pm) #

Cand a fost lansat pretul ceasului era in jurul a 90,000 de euro.

R. Goldschmidt (02-06-2013 ; 11:00 am) #

Unul dintre cele mai frumoase ceasuri create de Glashütte Original!

Scrie un comentariu