Greubel Forsey GMT

GGreubel Forsey este un brand destul de nou, care a iesit din „unirea” a doua minti sclipitoare. Robert Greubel si Stephen Foresy sunt cei care au pus bazele aceste companii, impartasind pasiunea pentru mecanisme. De-a lungul timpului, cei doi au lansat creatii inovatoare si pline de modernitate. In 2003 au debutat cu ceasul Double Tourbillon 30o, un model care a aratat telul lor si dorinta de a excela in domeniu. Acesta a fost prima invetie a brandului si presupunea doua tourbilloane, unul in interiorul celuilalt. Cea de-a doua mare inventie semnata Greubel Forsey este ceasul Quadruple Tourbillon, care are patru tourbilloane,toate participand la precizia deosebita a acestui ceas.

Asadar, dupa ce au explorat si studiat cat mai multe in acest domeniu, cei doi inventatori lanseaza acum ceasul cu un mecanism complicat  GMT. Acest model este o premiera pentru brand, care a combinat teoria mecanismul GMT cu propriile idei. Functia GMT (Greenwich Mean Time) este des intalnita la ceasurile oamenilor de afaceri, pilotilor si in general la persoanele care calatoresc destul de des. Ramanand fideli conceptului lor, Greubel si Forsey au cautat o noua abordare pentru un model cu GMT. Astfel, au ajuns la un design mai deosebit si iesit din comun. La ora 8 este un glob pamantesc din titaniu, prins de ceas doar printr-un pin la polul sud. Acesta se roteste exact ca Terra, oferind purtatorului o experienta aparte in ceea ce priveste functia GMT2. Acesta este completat de un afisaj de la ora 10, care indica orele locatiei selectate cu ajutorul butonului din dreptul orei 10. Cadranul pentru GMT1 este cel mai mare si are doua indicatoare. In dreptul orei 2 gasim indicatorul pentru secunde, iar la ora 3 este afisajul pentru rezerva de energie. Desigur ca, tinand cont de istoria brandului, nu putea sa lipseasa din acest model tourbillonul, pe care il gasim in dreptul orei 5.

Mecanismul ceasului este unul mecanic, cu un calibru GF05. Cum am spus si mai sus, ca functii, ceasul indica orele, minutele si secundele, are functia GMT2, un glob pamantesc rotativ, tourbillon, indicator pentru rezerva de energie, indicator zi/noapte si indicator pentru timpul de vara. Mecanismul are un diametru de 36.4 mm si o grosime de 12.46 mm. Acesta este un ansamblu de 436 de componente, dintre care 87 sunt integrate in constructia tourbillonului. Mai mult decat atat, are doua casete arc coaxiale, iar una dintre ele are un arc „alunecos” pentru a evita tensiunea excesiva. Cusca tourbillonului este inclinata la 25o, iar podurile sale sunt din titaniu. Mecanismul mai are 50 de jewels, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 72 de ore.

Carcasa ceasului este din aur alb, iar atat ea cat si geamul din cristal de safir sunt asimetrice. Ceasul are un diametru de 43.5 mm si o grosime de 16.14 mm. Este rezistent la apa pana la o adancime de 100 de metri. Pe cadran, indicatorii pentru ore si minute sunt din aur alb si sunt tratati cu Superluminova. Ceasul se prinde cu o curea din piele neagra sau albastra de aligator, care se inchide intr-o clema din aur alb.

7 November   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Greubel Forsey Invention Piece 2 | 10 si 10 (20-09-2012 ; 3:40 pm) #

[…] participa la Grand Prix d’Horlogerie cu ceasurile Tourbillon 24 Secondes Contemporain si GMT, despre care am discutat mai demult, si cu modelul Invention Piece 2. Interesant la acest model […]

Scrie un comentariu