Gronefeld One Hertz. Fabricat in Olanda

FFamilia Grönefeld are un istoric de aproape 100 de ani in ceea ce priveste arta orologeriei. Totul a inceput in orasul vechi Oldenzaal din Olanda, unde Tim si bunicul sau Bart au inceput cariera de ceasornicari in 1912. Pentru a marca acest inceput, compania va prezenta in acest an la Baselworld seria de ceasuri One Hertz, prima serie de ceasuri de mana mecanice cu dead seconds (secunde moarte) independente.

Dead seconds se refera la miscarea  secundarului intre secundele de pe cadran. Marea majoritatea a ceasurilor de mana mecanice au o frecventa undeva intre 2.5 si 5 Hertzi, din care rezulta intre 5 si 10 pasi intre fiecare secunda. One Hetz elimina acesti pasi, acul sarind de pe o secunda pe alta. A fost o complicatie care a aparut undeva in secolul 17 si a fost foarte respectata pana prin anul 1980, cand au aparut ceasurile cu cuart. Tim si Bart Grönefeld au readus acest mecanism, uitat de timp, la valoarea sa originala prin ceasul One Hertz.

Pe cadranul ceasului gasim indicatorul de secunde independent de cel al orelor si minutelor, un indicator de putere si un indicator pentru pozitia remontoarului W-S (pentru intors sau pentru setat ora). Functia W-S este actionata putin diferit, remontoarul trebuie apasat in functie de stare si nu tras, asa cum e la majoritatea ceasurilor mecanice.

Mecanismul G-02 are un diametru de 35 de mm si o grosime de 9.5 mm. Este construit din 285 de piese care contin 39 de jewels si are o rezerva de energie de 72 de ore.  Carcasa are un diametru de 43 de mm si o grosime de 12.5 mm. Geamul este din safir tratat pentru antireflexie pe ambele parti (si pe interior si pe exterior). Rezistenta la apa este destul de mica, de numai 3 atmosfere. Cureaua mata din piele de aligator este cusuta manual, iar catarama este din otel inoxidabil sau aur roz, in functie de model.

Seria consta in producerea a doua modele: One Hertz Dune cu aur roz, fabricat numai in 22 de exemplare si One Hertz 1912 din otel inoxidabil, fabricat numai in 12 exemplare. Pretul unui astfel de ceas este in jur de 35.000 de dolari.

22 March   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu