Habring Doppel 2.0

HHabring2 este un brand infiintat nu cu mult timp in urma si care, incet, incet, castiga teren pe piata ceasurilor. Desi creeaza mai mult ceasuri cu un design clasic, ceasornicarii companiei sustin ca incearca mereu noi metode de a imbina cerintele publicului cu  traditiile clasice ale orlogeriei.

Habring2 este condus de Richard Habring, care are in spate ani de cercetare si de munca in domeniul ceasornicariei. Intre anii 1989-1995 el a lucrat cu mecanisme complicate pentru branduri cunoscute la nivel international, iar in 1997 s-a specializat in comercializarea de astfel de modele. Acum el este desemnat “Ceasornicar Sef” si designer in cadrul companiei. Langa Richard Habring, la conducere, se afla si Maria Kristina Habring, care ocupa oficial functia de Managing Director. Desi nu se ocupa de constructia ceasurilor, ea este specializata in controlul calitatii si in promovarea modelelor. Brandul sustine ca nimic nu intra si nimic nu iese din ateliere fara ca ea sa supravegheze totul. Compania este impartita in trei departamente: ateliere, consultatii afaceri si promovare si vanzare.

Pana acum, brandul detine sase colectii care sunt imbogatite mereu, iar majoritatea ceasurilor sunt concepute dupa acelasi stil. Carcasele sunt din otel inoxidabil si toate au o rezistenta la apa. Mecanismele sunt dotate cu un sistem anti-soc si pot fi vizibile la orice model prin geamul din spate. Majoritatea cutiilor in care ceasurile vin livrate sunt lucrate manual. Curelele sunt de obicei din piele sau material, dar la cerere, brandul le poate fabrica si din otel inoxidabil.

Ca sa ne facem o idee despre ceasurile brandului, ne-am gandit sa discutam despre unul dintre modelele care participa la Grand Prix d’Horlogerie.

Ceasul Doppel 2.0, din colectia cu acelasi nume,  are si putina istorie in spate:  J.T. Winnerl a avut in 1831 ideea de a creea un ceas de mana cu indicatori de secunde separati, care sa poata masura intervale de timp. Astfel, multi ani mai tarziu, el a fost recunscut ca fiind “inventatorul” cronografului dublu. Desi a fost inspirat din alta perioada, mecanismul ceasului proaspat lansat poarta amprenta brandului austriac. Doppel 2.0 are un mecanism mecanic, cu un calibru A08MR, care este creat din 101 de componente. Pe langa cele 23 de rubine si rezerva de energie de 48 de ore, mecanismul are incorporat si un dispozitiv anti-soc. Designul modelului are un aspect destul de placut, contrastul dintre otelul inoxidabil si cadranul maro  fiind bine conturat. Ceasul de 42 mm in diametru are o grosime de 14 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 50 de metri.

Doppel 2.0 este in editie limitata de 20 de bucati si se vinde la pretul de 7.800 de dolari.

17 October   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Premiile Grand Prix d’Horlogerie 2012 | 10 si 10 (19-11-2012 ; 1:03 pm) #

[…] de la Habring 2 au castigat premiul pentru Sport Watch (cel mai bun ceas sport) cu modelul Doppel 2.0. Multi sustin ca in aceasta editie de GPDH, juriul a preferat designul mai clasic pentru ceasurile […]

Scrie un comentariu