Hamilton Pan Europ

CCompania Hamilton a fost fondata in Lancaster (USA), in anul 1892, iar in 1969, pentru a putea fi marca Swiss Made au cumparat compania elvetiana de ceasuri Buren cu toate fabricile si tehnologia creata de ei pana atunci. Prima colectie de ceasuri a fost “Broadway Limited” care s-a bucurat de un succes nemaipomenit printre doamne. In anul 1919, compania a castigat admiratia pilotilor de avioane, devenind una dintre putinele companii care erau solicitate pentru a creea instrumente de aviatie, ca mai apoi in 1941 sa opreasca definitiv productia internationala pentru a furniza ceasuri pentru echipajele din razboi. De-a lungul timpului Hamilton a castigat admiratia multor industrii, inclusiv a celei de la Hollywood. Brandul furnizand ceasuri pentru filme renumite ca „Men in Black”, „Fight Club” si „Independence Day”.

Ultimul model din 2011 de la Hamilton este inspirat dintr-un ceas mai vechi, Pan Europ, un ceas care surprinde prin nostalgia aniilor ’70. Modelul vechi a fost creat in 1971, numar care de aceasta data reprezinta si numarul de bucati din aceasta colectie limitata. Pe langa faptul ca Hamilton a scos in 1971 un model extraordinar, acest an este unul foarte important pentru acest brand, ei ajungand sa colaboreze cu Swatch Group si SSIH. Ceasul pastreaza multe caracteristici de la cel vechi. Mecanismul are 2 subcadrane, unul pentru secunde la ora 9 si unul pentru minute la ora 3. Bezelul interior are un tahimetru, care este folosit pentru a masura viteza pe o distanta cunoscuta. Afisajul pentru data este la ora 6. Ceasul se foloseste de un mecanism automat propriu, H31, bazat pe o varianta de Valjoux 7753, care are o rezerva de energie de 60 de ore.

Carcasa este din otel inoxidabil cu un diametru de 45 de mm. Cadranul, de culoare albastra, are 3 indicatoare din nichel si este protejat de un geam din safir. Astfel, ceasul are o rezistenta la apa pana la 100 de metri. Bezelu exterior este unidirectional si el de culoare albastra. Cureaua din piele de aligator este de culoare maro, o combinatie destul de ciudata , dar care pare sa nu deranjeze deloc.

Asfel, Hamilton a recreat un model interesant, care se bazeaza mai mult pe simplitate si pe eleganta anilor trecuti.

2 June   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu