Hamilton Skymaster UTC

PPrintre pregatirile pentru targul international Basel 2011, companiile isi fac timp sa ne arate ce vor lansa. Cea mai recenta oferta de la Hamilton ne-a atras atentia. Hamilton Skymaster UTC este un ceas mecanic, cu o complicatie GMT, ieftin. De fapt asta ne-a atras mai mult atentia, pretul de numai 1.245 de dolari.

Hamilton este o companie veche care a inflorit in ultima perioada sub aripa celor de la Swatch Group.  Skymaster UTC mentine aceeasi carcasa din otel inoxidabil de 42mm in diametru, ca la multe alte modele dar cu un alt design.

Intre ora 8 si 10 avem pe margine un disc care face parte din functia GMT. Pe disc putem observa zona pentru care este indicata un numar de pe cadranul mic din centru. Interesant este ca functia GMT nu indica o ora exacta ci diferenta de ore (UTC, ±x ore), deci trebuie sa stai sa calculezi de fiecare data cand vrei sa vezi cat e ceasul in diferite colturi ale globului.

Mecanismul este un ETA 2893-2 modificat, care poate ajunge la o rezerva de energie de 42 de ore. Cifra de la ora trei este inlocuita cu un indicator de data.  Este construit sa reziste pana la 300 de metri adancime si este controlat de cele trei coroane de la ora 2, 4 si 9.

Ar trebui sa ajunga in in magazine in luna Aprilie.

10 February   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu