Hanhart Pioneer MonoControl

PPe data de 1 Iulie 1882, Johann Adolf Hanhart, a inceput sa scrie un anunt in care informa “respectuos pe toti cetatenii din Diessenhofen (Elvetia) si imprejurimi” ca a cumparat un spatiu in care va face un atelier de ceasornicarie. Mai tarziu, in 1902, s-a mutat in Germania, in orasul Schwenningen, deci putem sa spunem ca sunt Swiss Made la origine.
La Baselworld 2011, compania a prezentat trei noi modele din noua colectie Pioneer. In ceea ce priveste designul si tehnologia utilizata, MonoControl, TwinControl si TwinDicator se bazeaza pe legendarele cronografe ale brandului, astfel compania isi mentine traditia in timp ce punerea in aplicare a acestor calitati este moderna.

Pioneer MonoControl este un descendent al modelelor din 1938, care erau concepute special pentru ofiterii navali. Dupa cum mentioneaza si numele, ceasul are un cronograf ce se activeaza printr-un singur buton (mono-pusher). Acest buton de culoare rosie, este situat deasupra remontoarului si are functiile de a porni, opri si reseta cronograful. Carcasa de 42 mm in diametru si are o grosime de 15 mm. Mai mult, este una din otel inoxidabil si are un bezel rotativ cu un marker rosu. Cadranul poate fi argintiu sau negru, cu indicatoare luminoase pentru ore, minute si secunde. Indicatoarele pentru ore si minute sunt albe, avand un design deosebit, iar cel pentru secunde este unul classic, de culoare neagra. Orele sunt reprezentate prin cifre arabe, in afara de ora 3, unde este afisat cronometrul de 30 de minute, ora 6 unde este specificata data si de ora 9 unde este prezent cronometrul de 60 de secunde. Geamul este unul convex, din safir, anti reflexie. In partea superioara a cadranului este prezenta inscriptia “Hanhart 1882”, iar in cea inferioara inscriptia “Automatic”. Remontoarul este unul proeminent si destul de solid. Acest model este animat de un mecanism Swiss ETA Valjoux 7750. Are 28 de jewels si un ritm de 28.800 de vibratii pe ora, adica 4 Hz, ce ofera o rezerva de energie de minimum 42 de ore si are o rezistenta la apa de pana la 100 de metri. Cureaua este din piele de vitel, de culoare maro, pe care sunt aplicate nituri metalice, iar pe marginile laterale are doua cusaturi albe.

Mai multe informatii despre colectia Pioneer si modelele sale gasiti aici.

25 May   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu