Hautlence HL 2.0

HHautlence lanseaza o colectie cu doua modele noi, ceasurile HL2.1 si HL2.2, care credem ca pun bazele unui nou inceput pentru brand. La prima vedere, acestea seamana cu modelul HLQ, prezentat cu ceva vreme in urma. Brandul sustine ca a ajuns la aceste doua ceasuri dupa 4 ani de cercetari si experimente. Prima versiune a acestor modele a fost prezentata in anul 2010, dar, abia acum a avut loc lansarea oficiala a ceasurilor pe piata.

Observam ca functia de „jumping hours” este construita in jurul functie retrograde de la minute. Aceasta presupune un lant alcatuit din 12 legaturi care este activat de o tija si care roteste un pod mobil la 60 de grade in fiecare ora, ca in colectia HL. Si casetele arc sunt mai deosebite. Pentru a oferi destula energie, prima caseta, „miscata” de sistemul automat, transmite energia necesara celei de-a doua caseta care are rolul de a conduce intreaga complicatie a ceasului. Acest proces a fost creat pentru ca functiile ceasurilor sa nu afecteze precizia.

Mecansimul este identic la ambele modele. Este alcatuit din 552 de componente, are 92 de jewels, o frecventa de 18.000 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 45 de ore. Are o dimensiune de 37.8 x 33.2 mm si o grosime de 12.35. O diferenta intre cele doua mecansime este materialul din care este alcatuita greutatea oscilanta: la HL2.1 aceasta este facuta din aur alb, ia la HL2.2 este creata din aur roz. Si functiile sunt identice la cele doua modele. Orele, minutele retrograde si indicatorul pentru rezerva de energie sunt plasate in acelasi loc la ambele ceasuri.

Diferente intre cele doua mai apar la materialul folosit. Modelul HL2.1 are o carcasa facuta din aur alb, de 18k, are o dimensiune de 50×42 mm si o grosime de 17.8 mm. Geamurile sunt trei la numar, toate facute din cristal de safir, rezistent la zgarieturi. Greutatea totala a carcasei, asa cum scrie in specificatii, este de 192 gr, cam cat un telefon mobil. Cureaua este facuta din piele de aligator, maro sau neagra, si se inchide intr-o clema din titaniu si aur alb. Rezistenta acestui model la apa este pana la o adancime de 30 de metri. Ceasul HL2.1 este in editie limitata de 28 de bucati.

La modelul HL2.2 intalnim o carcsa cu aceleasi dimensiuni ca la primul model, doar ca este facuta din aur roz de 18k. Si aceasta  are trei geamuri din cristal de safir, iar greutatea ei ete tot de 192 de grame. Cureaua este tot din piele de aligator, doar ca clema metalica de prindere este o combinatie intre titaniu si aur roz. Ceasul HL2.2 rezista si el la apa pana 30 de metri adancime si este in editie limitata de 28 de bucati.

Doua modele interesante, care ne permit sa le admiram atat la exterior cat si la interior.

25 November   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Hautlence premiat in Kuala Lumpur pentru HL2.2 | 10 si 10 (21-12-2011 ; 3:00 pm) #

[…] trecuta am vorbit despre ceasul HL2.2, cel de 200 de grame, de la Hautlence. Se pare ca acest model a impresionat nu numai Europa, ci si […]

Scrie un comentariu