Hautlence HLC 06

DDesi am discutat foarte rar despre cei de la Hautlence, am ramas placut impresionati de ceasurile lansate pana acum. Brandul a prezentat recent ceasul HLC 06, care imbina cateva dintre elementele definitorii ale celor de la Hautlence. Linia HLC a aparut acum doi ani, iar modelul HLC 06 combina eleganta cu traditiile liniei anterioare, HL.

Conceptul ceasului HLC06 are la baza arta minimalista, mai precis, pe arhitectul Mies van der Rohe care sustine ca “cu cat e mai putin, cu atat este mai mult”. Regasim in acest model multe elemente pe care le-am vazut anul trecut la ceasul HLQ Classic. Acele doua cadrane care se intrepatrund aduc atat un plus de simplitate, cat si o eleganta aparte. Functiile care domina ceasul sunt cele de “jumping hours” si minutele retrograde. Mecanismul care le “tine in viata” este unul mecanic, HLC 06, a carui putere este data de remontoarul din dreptul minutului 40. Dupa cum sustin si cei de la Hautlence, pozitia remontoarului a fost aleasa atat dupa criterii ergonomice, cat si estetice. In total, mecanismul este asamblat din 207 de piese si 24 de jewels. Pe langa frecventa de 21.600 de vibratii pe ora, mecanismul asigura si o rezerva de energie de aproximativ 40 de ore.

La capitolul estetica, brandul a acordat o atentie deosebita. Carcasa in care este asezat mecanismul este creata din aur roz, are un diametru de 41 mm si o grosime de 9 mm. Pe langa cele doua geamuri din cristal de safir, de pe ambele parti, carcasa are si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. Cureaua modelului este din piele maro de aligator o catarama sau clema din aur.

Ceasul HLC 06 este in editie limitata de 88 de bucati, iar, din cate am auzit, pretul unuia ar fi in jurul a 60.000 de franci elevetieni, dar nu suntem foarte siguri.

Daca stam sa ne gandim la succesul avut de ceasul HLQ Classic, cu siguranta ca si modelul HLC 06 va impresiona pe foarte multi.

21 June   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu