Hermes Arceau Attelage Celeste

UUltima oara cand am auzit de Hermes a fost cand ceasul Arceau Le Temps Suspendu a castigat premiul pentru “Cel mai bun ceas masculin” la Grand Prix D’Horlogerie. Brandul si-a facut o noua aparitie, la BaselWorld, cu ceasul Arceau Attelage Céleste.

Ceasul vrea sa fie un “Dar al Timpului” (“The Gift of Time”) si a fost creat, dupa cum sustin si cei de la Hermes, pentru a oferi o mica parte din “maretia cerului”. Modelul se remarca prin cadranul lucrat cu o atentie deosebita. Acesta este un rezultat al unei tehnici destul de solicitante, care are la baza arta emailului. Mai intai, este gravat manual modelul pe cadran, apoi acesta este acoperit cu pigmenti si “copt” de mai mult ori la o temperatura de 800oC. Dupa ce cadranul a capatat culoarea dorita, un mester aseaza pe cadran paiete, una cate una, pana cand ajunge la desenul final. Brandul considera acest cadran foarte special, deoarece artista care l-a creat, a consfectionat singura stele si paietele de pe el. Aceasta creatie este asezata intr-o carcasa din aur alb, cu un diametru de 41 mm si cu o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri.

Mecanismul ceasului este unul automat, creat in atelierele proprii, H1928. Are un diametru de 25.6 mm si o grosime de doar 3.5 mm. Este alcatuit din 220 de componente, inclusive cele 32 de jewels si are o rezerva de energie de aproximativ 55 de ore. Greutatea oscilanta este din aur, iar alte cateva componente sunt decorate cu logo-ul brandului. Cureaua ceasului este din piele indigo de alligator.

Ceasul Arceau Attelage Céleste impresioneaza atat prin design cat si prin munca din spatele lui.

15 March   by | 2 comentarii | Branduri:

Comentarii

Pingback Hermes Arceau Pocket Astrolabe | 10 si 10 (13-04-2012 ; 9:58 am) #

[…] trecuta am vorbit despre ceasul de mana Arceau Attelage Céleste de la Hermes. Mergand tot pe ideea de “Dar al Timpului”, brandul a creat modelul Arceau Pocket […]

Pingback Hermes Arceau Ecuyere Anniversary Piece | 10 si 10 (10-09-2012 ; 12:53 pm) #

[…] mai tinenti minte, cand am vorbit despre ceasurile Arceau Pocket Astrolabe si Attelage Celeste de la Hermes, am mentionat o anumita viziune a brandului, cea de “Dar al Timpului”. Deoarece nu […]

Scrie un comentariu