Hermes Arceau Ecuyere Anniversary Piece

DDaca mai tinenti minte, cand am vorbit despre ceasurile Arceau Pocket Astrolabe si Attelage Celeste de la Hermes, am mentionat o anumita viziune a brandului, cea de “Dar al Timpului”. Deoarece nu au renuntat inca la acest concept, cei de la Hermes au lansat modelul Arceau Ecuyere Anniversary Piece, cu care vor participa la GPDH, la categoria ceasurilor pentru doamne.

Ceea ce observam imediat la acest model este asimetria “butucilor”de care se prinde cureaua. In 1978, Henry d’Origny creea ceasuri cu aceste piese de legatura asimetrice sau chiar renunta la ele, inlocuindu-le cu un fel de zale foarte mici. Cei de la Hermes s-au bazat pe efectul creat de prinderea curelei atat de aproape de carcasa, ei sustinand ca “purtatorul va avea impresia ca acea curea iese direct din ceas. Ne-am gandit sa creem o legatura mult mai stransa intre cele doua elemente.” Multi dintre cei care au vazut acest model au fost placut impresionati, mai ales doamnele, care cu siguranta ca si-l doresc.

Arceau Ecuyere Anniversary Piece are o carcasa de 34 mm, creata din aur roz, cu o grosime de 9.4 mm si cu o rezistenta la apa pana la o adacime de 30 de metri. Mecanismul a fost creat de Vaucher Manufacture Fleurier, special pentru Hermes. Numele acestuia, H912,  face referire la data unei fotografii in care Jaqueline Hermes aparea purtand un “porteoigon” – un dispozitiv menit sa prinda ceasul de buzunar la mana. Mecanismul automat are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 50 de ore. Cureaua ceasului este din piele si se inchide cu ajutorul unei catrame.

Ceasul Arceau Ecuyere Anniversary Piece este in editie limitata de 100 de bucati, iar pretul unui model este de 28.000 de franci elvetieni.

10 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu