Hermes suspenda timpul

IIn 2011, Hermès incearca piata cu un model extravagant si elegant. Arceau Le Temps Suspendu este cea mai noua creatie a brandului care are capaciteatea de a suspenda timpul, fara a-i afectat precizia. Purtatorul va putea uita de timp, datorita unui sistem ingenios de pinioane. Acest concept a fost prima data intalnit in 1978, cand Henri d’Origny s-a gandit la un mecanism care se poate opri si continua de la ora exacta.

Aceasta iluzie este posibila din cauza unui modul ce permite ceasului sa alterneze intre timpul real si cel suspendat. Acest lucru a fost posibil datorita mecanismului de 360 de grade pentru ore si minute. Indicatoarele se vor misca pana in zona marcata de la ora 12, iar indicatorul pentru data va disparea complet. Aceasta oprire se realizeaza cu ajutorul unui buton bine ascuns din dreptul orei 9. Apoi, inca o apasare a butonului si timpul va fi repus in miscare, dar nu de unde a ramas, ci de acolo de unde ar trebui sa fie de fapt. Nu exista o limita de timp in care ceasul poate fi oprit. Chiar daca el este oprit, va continua sa „numere”, iar cand va fi pus in functiune, nu va avea nici un fel de problema.
Mecanismul acestui ceas este unul automat, cu acel modul aditional pentru suspendarea timpului. Este compus din 254 de componente si are o rezerva de energie de 42 de ore.
Carcasa, de aur roz sau otel inoxidabil, masoara 43 de mm in diametru si are o rezistenta la apa pana la 30 de metri. Cadranul, de culoare argintie sau neagra este protejat de un geam din safir anti-reflexie. Remontoarul are un loc deosebit, acum el sta in dreptul ore 2, dar este unul destul de mic si nu foarte vizibil. Ceasul are cureaua din piele de aligator, neagra sau maro, in functie de preferinte.

Cei de la Hermès au reusit sa creeze un ceas elegant si ingenios, care are un mod neconventional de a indica ora.

26 May   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Hermes Arceau Attelage Celeste | 10 si 10 (15-03-2012 ; 10:26 am) #

[…] oara cand am auzit de Hermes a fost cand ceasul Arceau Le Temps Suspendu a castigat premiul pentru “Cel mai bun ceas masculin” la Grand Prix D’Horlogerie. Brandul […]

Scrie un comentariu