Inovator de la URWERK

UURWERK este o companie de ceasuri din Elvetia, fondata in 1995 de fratii Felix si Thomas Baumgartner, ambii ceasornicari, in colaborare cu prietenul lor Martin Frei, un designer renumit. Scopul lor a fost acela de a da nastele unor noi concepte de ceasuri de lux.

In ultimii 15 ani, cei trei parteneri de la URWREK au lansat patru colectii de ceasuri: 103, 103T, 200 si UR-CC1. Toate ceasurile lor sunt mecanice dar modul de afisare  a orelor si minutelor este foarte diferit si inovator.

In 2003 la Basel, au venit cu prima lor colectie de ceasuri de lux. Aspectul futurist al ceasurilor 103 si ingeniozitatea afisarii au atras atentia vizitatorilor. Constructia complicata a ceasului include patru sateliti, fiecare satelit se invarte in jurul unei axe proprii, iar in timp ce trec prin dreptul unui indicator gradat ne indica ora si minutul. Ceasurile din colectia 200 merg pe acelasi principiu de afisare, in schimb modul prin care cei trei sateliti se misca este schimbat radical.

Cea mai reusita colectie este cea care cuprinde ceasul UR-CC1, avand 2 indicatoare liniare, unul pentru ore si unul pentru secunde. Inspiratia pentru acest model a fost ceasul din 1958 Patek Philippe Cobra, realizat de Gilbert Albert si Louis Cottier. Dezvoltarea ceasului a fost o provocare, provocare ce s-a intins timp de 10 ani.

http://www.urwerk.com/
4 October   by | 1 comentariu | Branduri: ,

Comentarii

Pingback URWERK ne place | 10 si 10 (24-01-2011 ; 6:15 pm) #

[…] celor de la URWERK pentru noul model UR-110. Acest ceas este o combinatie perfecta intre modelele 103 si 202. Cu o noua orientare pe cadran, la prima vedere este putin ciudat si agresiv dar odata […]

Scrie un comentariu