Jaeger-LeCoultre AMVOX7

JJaeger-LeCoultre sarbatoreste 8 ani de cand are un parteneriat cu Aston Martin si lanseaza ceasul AMVOX7. Brandul sustine ca acest model este primul cronograf cu declansator vertical echipat cu un indicator radial pentru rezerva de energie.

De mai bine de un deceniu, cei de la Jaeger-LeCoultre creeaza ceasuri in linia AMVOX care sa ii multumeasca atat pe iubitorii de mecanisme performante cat si pe cei care indragesc lumea masinilor. AMVOX7 prezinta multe dintre caracteristicile colectiei din care face parte: are o forma ergonomica, un design sport si avangardist insipirat din automobilele britanice si un cadran estetic si lizibil. In luna Iunie, cei de la Aston Martin au lansat modelul Vanquish. Grila radiatorului acestei masini este reprezentata destul de bine pe cadranul ceasului AMVOX7. De asemenea, ceasornicarii au acordat o atentie deosebita detaliilor acestui model, pentru a reusi sa surprinda o parte din elementele automobilului.

AMVOX7 vine cu o functie noua in colectia din care apartine. Indicatorul radial pentru rezerva de energie. Acesta este pozitionat in partea superioara a cadranului, intre orele 10 si 2. Pe masura ce energia scade, discurile rosii se departeaza de ora 12. Si acest indicator este construit in asa fel incat seamana cu afisajul rezervorului de la masini. In 2005, Jaeger-LeCoultre a lansat primul cronograf cu declansator vertical. Ceasul a reprezentat o inovatie in lumea ceasornicariei, deoarece purtatorul nu mai era nevoit sa apese un buton pentru activarea cronografului. Astfel, este de ajuns o singura apasare pe geamul ceasului pentru a pivota intreaga carcasa pe axa orizontala, miscare ce, ulterior, va activa cronograful. Imediat dupa lansare, sistemul i-a incantat foarte mult pe sportivi, care isi doreau mereu sa tina o evidenta a performantei lor. Pentru AMVOX7, o apasare la ora 12 porneste si opreste cronograful, iar prin apasarea la ora 6 cronograful este resetat. Pentru a fi evitata o declansare accidentala, ceasornicarii au venit cu urmatoarea solutie: pe laterala carcasei se afla un tragaci cu rol de levier de control, care are trei pozitii: cand este in pozitie centrala, cronograful functioneaza normal; cand este plasat in zona de sus, cronograful este blocat, iar cand se afla in pozitia de jos, cronograful poate fi oprit si pornit.

Mecanismul ceasului este automat, cu un calibru 756, asamblat si decoarat manual. Este compus din 335 de componente, are 39 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 65 de ore. Carcasa este creata din titaniu, are un diametru de 44 mm si o grosime de 15.64 mm. Este rezistenta la apa pana la o adancime de 50 de metri si are o curea din piele de vitel.

AMVOX7 pare sa fie un nou inceput pentru cei de la Jaeger-LeCoultre, care sustin ca vor sa gaseasca o exprimare si mai moderna a ceasurilor.

12 November   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

R Goldschmidt (19-11-2012 ; 10:54 pm) #

Fain ceas! Pentru a intelege sistemul de functionare al cronografului, accesati: http://www.youtube.com/watch?v=34bl3yTIqPE

Scrie un comentariu