Jaeger-LeCoultre Deep Sea

JJaeger-LeCoultre a atras atentia la SIHH cu un ceas care aduce tribut unui model legendar. In 1950, cand abia aparusera scufundarile ca sport, brandul a oferit scafandrilor un ceas care sa reziste la adancimi. Ceasul Memovox Deep Sea a fost apreciat pretutindeni, brandul lansand diferite verisuni pana in anii 1970. Este adevarat ca in anii 1950, nu erau stabilite bazele unui ceas de scufundari, mai ales ca foarte multe elemente afectau precizia si functionarea mecanismului. In 2011, Jaeger-LeCoultre a lansat o noua versiune, iar, datorita succesului avut anul trecut, s-au decis sa faca o noua creatie pentru 2012.

Astfel, la SIHH, Jaeger-LeCoultre a prezentat tuturor ceasul Deep Sea Vintage Cronograph. Brandul a dorit sa pastreze o oarecare asemanare intre primele modele si ceasul creat acum. Astfel, carcasa are cam aceeasi marime ca cea din anul 1950, de 40.5 mm si un bezel fix. Spre deosebire de acum 60 de ani, ceasul Deep Sea Vintage Cronograph are indicatorii si indecsii tratati cu Superluminova si cadranul negru, lizibilitatea fiind astfel sporita. Butoanele pentru cronograf sunt in lateralele remontoarului, iar cele doua subcadrane, pentru ore si minute, sunt si ele tratate cu Superluminova. Desi carcasa si designul aduc aminte de modelulul anilor ’50, in ceea ce priveste mecansimul, aici putem spune ca sunt diferente mai evidente. Calibrul 715G este creat dupa cele mai noi tehnologii. Are un balansier mare si bucse din ceramica. Mecansimul automat este asamblat din 235 de componente, are 37 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 65 de ore.

Carcasa, are o rezistenta la apa pana la 100 de metri adancime si o curea din piele, care se inchide intr-o catarama din otel inoxidabil. Ni se pare oarecum mica rezistenta la apa, tinand cont scopul pentru care a fost creat ceasul Deep Sea Vintage Cronograph.

20 January   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu