Jaquet Droz Ivory Enamel

MMajoritatea ceasurilor de la Jaquet Droz despre care am discutat pana acum, fie aveau acel “8” construit din doua subcadrane, fie aveau un singur subcadran acompaniat de diferite elemente decorative, care defineau intreg modelul.

Majoritatea modelelor sunt in stil clasic, cu trasaturi fine si elemente bine definite.  Din cand in cand, brandul lanseaza modele cu un aer putin mai sport, incercand sa iasa din eleganta, cum ar fi modelul Grande Seconde. Totusi, suntem de parere ca numele brandului sta mai bine pe ceasurile cu un design clasic, decat pe cele care incearca sa imbratiseze un stil mai modern.

Luna aceasta, Jaquet Droz a prezentat un ceas care are ceva schimbat. Mai devreme, am mentionat acel “8” sau semn infinit pe interiorul cadranului, care se regaseste mai in toate modelele brandului. La ceasul Grande Seconde Off-Centered Ivory Enamel ceasorniacarii au pastrat cele doua subcadrane, doar ca le-au schimbat pozitia. Atat plasarea acestora, cat si pozitia remontoarului este schimbata. Modificarea nu este una radicala, dar, creeaza o alta impresie si parca scoate modelul din acel “pattern” cu care ne-am obisnuit de la brand.

Cei de la Jaquet Droz nu au renuntat la carcasa din aur, pe care au creat-o cu un diametru de 43 mm si nici la cadranul simplu, fara elemente decorative, creat din email. Mecanismul dinauntrul carcasei este unul automat, Jaquet Droz 2663A, cu caseta arc dubla si cu o greutate oscilatoare din aur alb. Pe langa cele 30 de jewels si frecventa de 28.800 de vibratii pe ora, mecansimul are si o rezerva de energie de aproximativ 68 de ore. Ceasul Grande Seconde Off-Centered Ivory Enamel vine cu o curea din piele neagra de aligator si are o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri.

De apreciat simplitatea modelului care ii creeaza un caracter aparte.

1 June   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu