Jaquet Droz Petite Heure Minute

JJaquet Droz tocmai a lansat un model de dama destul de simplu, care vine in trei variante, pentru a multumi toate gusturile. Ceasul Petite Heure Minute 35 mm impresioneaza prin eleganta putinelor linii trasate atat pe cadran cat si pe carcasa.

Indiferent de designul ceasului, mecanismul este identic la toate cele trei modelele. Are un calibru automat, 2653, un butoias dublu si o greutate oscilanta, care difera in functie de model, aceasta fiind fie din metal, fie din aur alb. Mecanismul are 28 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 68 de ore. Toate au o carcasa cu un diametru de 35 de mm, cum spune si denumirea ceasului. Pe toate cadranele este pusa pe primul loc imaginea, astfel, cadranul mic pentru indicarea orelor si minutelor este situat in jumatatea superioara, asa cum l-au asezat si in ultimele modele prezentate. Cele trei ceasuri sunt rezistente la apa pana la o adancime de 30 de metri.

Pentru a le oferi o personalitate aparte, brandul a inzestrat fiecare varianta cu un nume propriu. Primul model, Petite Heure Minute Aventurine are un cadran inchis, „plin de stele”. Atat inelul cadranului interior cat si indicatoarele sunt facute din rodiu, iar carcasa si catarama metalica a curelei din satin sunt facute din otel inoxidabil. Acest model este cel care are greutatea oscilanta din metal. Cel de-al doilea model, Petite Heure Minute Ivory Enamel are un cadran mat si simplu, facut, desigur, din email. Carcasa ceasului este din aur rosu, la fel si catrama curelei din piele maro de aligator. Indicatoarele sunt si ele facute din aur rosu. Ultimul model, Petite Heure Minute Mother-of-Pearl este modelul reprezentativ al acestui set. Carcasa si catarama curelei sunt facute din aur alb. Bezelul si sistemele de prindere ale curelei de carcasa sunt pline de diamante, 232 la numar. Acestea se gasesc si pe curea, doar ca aici sunt prezente doar doua. Cadranul din interior este facut din rodiu, iar indicatoarele sunt din otel albastru. Cadranul este lucrat manual si este facut din praf de perla cu o textura „sunray”.

Chiar daca sunt niste ceasuri simple, fara functii, chiar daca nici macar nu folosesc tot cadranul pentru afisarea orei, raman, totusi, niste ceasuri frumoase.

24 October   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu