Laurent Ferrier Galet Micro-Rotor Limited Edition

PPosibil sa fi auzit pana acum de cei de la Laurent Ferrier, dar noi nu am discutat inca de acest brand. Deoarece l-am gasit in lista participantilor la Grand Prix d’Horlogerie, ne-am gandit ca ar fi frumos sa aflam cate ceva despre ei.

Laurent Ferrier, nascut la Geneva in anul 1946, se trage dintr-o familie de ceasornicari si dupa cum spune si el, este profund atasat de excelenta traditionala a ceasornicariei. Dupa absolvirea Scolii de Ceasornicarie din Geneva, a lucrat intr-un atelier de prototipuri la o companie de ceasornicarie renumita. Dupa 37 de ani de munca in acel atelier, Laurent Ferrier a decis sa puna bazele propriului sau atelier. Experienta lui in designul ceasurilor si in cercetarea tehnica demonstreaza atat dorinta de a munci cat si latura lui inventiva. In 2010 visul lui Laurent Ferrier s-a implinit si a lansat primul ceas sub propria sa semnatura. Ferrier a afirmat la lansarea acelui model urmatoarele: “am hranit un vis al ceasornicariei ce reprezinta valorile dupa care lucrez: simplitate, precizie si frumusete pura. Dupa aceste valori ma ghidez cand vine vorba de designul si de mecanismul ceasurilor.” Modelele Laurent Ferrier sunt concepute si produse de el, fiind ajutat de fiul sau, Christian, care va urma sa duca acesta companie mai departe.

Ceasurile brandului sunt caracterizate de un design inspirat din modelele de buzunar din secolul al XIX-lea. Cadranele sunt definite de Laurent Ferrier ca fiind o combinatie neo-classica, ele impresionand prin eleganta si lizibilitate. Brandul acorda o atentie deosebita componentelor mecanismului, acestea fiind finisate manual, intr-o maniera care le scoata in evidenta toate detalile. Mecanismele Laurent Ferrier sunt recunoscute si certificate de Besançon Observatory. Toate ceasurile brandului sunt in editie limitata, pentru ca ceasornicarii supun fiecare model la o serie de teste meticuloase, pentru a se asigura de calitatea mecanismelor.

Ne-am gandit ca primul ceas Laurent Ferrier despre care sa discutam sa fie cel cu care brandul participa la GPDH. Galet Micro-Rotor Limited Edition participa la categoria “Ceasuri Complicate”, iar Ferrier sustine ca inglobeaza toate elementele definitorii brandului. Modelul este creat din platina, are o carcasa cu un diametru de 41 mm, o grosime de 11.8 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. Mecanismul automat are un calibru FBN 229.01 si este dotat cu un micro-rotor echipat cu clichet, care este cuplat la un esapament auto-reglabil si care are un impact dublu asupra casetei arc. Conceptul ii apartine lui A.L. Berguet care dorea un esapament “natural”. Mecanismul are o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora, are o rezerva de energie de 72 de ore si detine un certificat COSC.

Ceasul Galet Micro-Rotor Limited Edition este in editie limitata de 18 bucati, iar pretul unui model este de 86.000 de franci elvetieni.

10 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu