MB&F HM3 Frog

DDupa ce compania a incheiat recent socotelile cu seria de ceasuri HM2, au inceput sa lucreze la un nou model de ceas, HM3 Frog (sau Black Frog) din seria HM3. Cu toate ca in general compania a optat pentru o realizare cat mai artistica a ceasurilor, vezi bufnitele, de aceasta data vor sa ne arate partea mai dinamica si colorata a ceasului.

Dupa cum ii spune si numele, acest ceas “intruchipeaza” o broasca. Maximilian Büsser a dorit sa aduca in acest model putina imaginatie, ajungand astfel la un animal extrem de comun pentru fiecare. MB&F au folosit un material rar intalnit la carcase, si anume zirconiul, ce a fost tratat PDV. Pe ceas exista 2 domuri: unul pentru minute si secunde si unul pentru ore si indicator zi/noapte. Ambele sunt facut din aluminiu si au o greutate de 0.5 grame. Ceea ce a fost greu de lucrat, sunt cele doua geamuri din safir ce acopera aceste domuri. Cea mai mica imperfectiune ar fi dus la o lizibilitate scazuta.
Are un mecanism extrem de complex, domul pentru ore rotindu-se pe o perioada doar de 12 ore. In jumatatea superioara a ceasului observam o suprafata destul de generoasa in care se poate observa rotorul, de diferite culori, care tine in miscare intreg mecanismul.
Acest mecanism este gandit de Jean-Marc Wiederrecht si este unul compus din 304 de componente, cu 36 de jewels si o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora.

HM3 Frog este in editie limitata de 12, 18 sau 20 de bucati in functie de materialele folosite: titaniu, aur sau zirconiu.

12 May   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback MB&F la lumina lunii | 10 si 10 (10-05-2012 ; 9:19 am) #

[…] am mai auzit de cei de la MB&F. Brandul a lansat ceasul Moonmachine, care face parte din linia HM3. Modelul este rezultatul colaborarii dintre Maximilian Busser si Stepan […]

Scrie un comentariu