MB&F HM5 On the Road Again

DDupa o pauza in care nu am mai auzit nimic despre cei de la MB&F, brandul revine in peisaj cu un ceas complicat, creat in stilul propriu. HM5 On the Road Again pare la prima vedere un ceas relativ simplu, dar in interior este destul de complicat.

In 1972, un brand de ceasuri, Amida, a creat modelul  Digitrend, care avea un aspect futuristic, un display care semana cu cel cu LED-uri si un mecanism mecanic. Ulterior modelul a devenit unul iconic, dar, din pacate a fost prea tarziu pentru a salva compania. Carcasa ceasului HM5 On the Road Again este foarte asemanatoare cu cea a modelului din 1972, brandul dorind sa aduca un tribut celor de la Amida.

Timpul este indicat printr-un sistem “jumping hours” bidirectional cu indicatii inversate, reflectate la 90 de grade pe veritcala si marite cu 20%. Carcasa nu este rezistenta la apa, in schimb mecanismul este inserat intr-o carcasa interioara care rezista pana la o adancime de 30 de metri. Cateva elemente ale ceasului sunt inspirate din masini, cum ar fi fantele. Daca la automobile acestea blocheaza lumina, aici ele permit intrarea ei pentru incarcarea indicatorilor de pe discuri, care sunt tratati cu Superluminova. De asemenea, modelul mai beneficiaza si de tevi de esapament, care scurg apa, ele fiind folositoare in cazul in care aceasta ajunge in interiorul carcasei.

Carcasa exterioara este din zirconiu si are o dimensiune de 51.5 x 49 x 22.5 mm, iar cea interioara este din otel. Tot pe carcasa este plasat un levier care inchide si deschide fantele. Mecanismul are la baza un “motor” al ceasornicariei, tridimensional, conceput de Jean-Francois Mojon si Vincent Boucard. Este compus din 224 de componente si 30 de jewels, are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 42 de ore. Cureaua este din cauciuc si se inchide cu o catarama din titaniu.

Nu am reusit sa aflam pretul ceasului HM5 On the Road Again.

6 December   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

alex (01-01-2013 ; 2:17 pm) #

conform http://www.extravaganzi.com/mbf-hm5-on-the-road-again-70s-inspired-watch/ pretul este de $58000

Scrie un comentariu