MB&F la lumina lunii

AA trecut ceva timp de cand nu am mai auzit de cei de la MB&F. Brandul a lansat ceasul Moonmachine, care face parte din linia HM3. Modelul este rezultatul colaborarii dintre Maximilian Busser si Stepan Sarpaneva.

Fondatorul MB&F mentioneaza intr-un comunicat de presa urmatoarele: “ intr-o zi, Stepan Sarpaneva mi-a spus ca am nevoie de o luna in ceasuri. M-am gandit putin si am ajuns la concluzia ca are dreptate.” De asemenea el sustine ca “colaborarea dintre doi ceasornicari poate fi o experienta descurajatoare. Dar, cand lucrezi cu cineva ca Stepan, care nu numai ca are talent dar si idei iesite din comun, luarea unei decizii de a lucra impreuna este una foarte usoara”.

Asa a luat nastere ceasul MoonMachine, care are la baza configuratia ceasului HM3 Frog. Complicatia lunii a fost conceputa si gandita de S.Sarpaneva. Vine in trei variante, fiecare in editie limitata de 18 bucati. Asadar, cele trei modele sunt urmatoarele:

Prima varianta, are carcasa din titaniu. Fetele lunii sunt albe, iar cerul este de un albastru deschis. Cel de-al doilea model este din titaniu negru, luna este tot alba, dar cerul este inchis la culoare. Ultima variata iese putin din tipar, avand o carcasa din aur rosu. Luna este si ea creata din acelasi material, iar cerul are culoarea antracitului. Toate cele trei carcase au o dimensiune de 47 mm x 50 mm x 19 mm si sunt asamblate din 55 de componente.

Indiferent de modelul ales, mecanismul este acelasi. “Motorul” este conceput de Jean-Marc Wiederrecht, cu putine modificari facute de Stepan Sarpaneva. Pe langa cele 36 de jewels, mecansimul are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora. Este alcatuit din 319 de elemente si rotorul este creat din aur.

Ceasurile MoonMachine vin cu o curea din piele neagra de alligator.

10 May   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu