Mistere semnate Thomas Prescher

CCeasornicarul Thomas Prescher ne prezinta cu mandrie o noua piesa complicata, o adevarata capodopera a orologeriei: ceasul Mysterious Tourbillon automatic cu axa dubla. Modelul este simplu si se face placut sub mai multe aspecte.

Ceasornicarul, inca de la proiectare, si-a concentrat atentia pe ideea de a dezvalui adevarata frumusete a tourbillonului sau unic pe doua axe. Tourbillonul este pozitionat in centrul ceasului intre doua geamuri de cristal. Miscarile de pe axe ale tourbillonului se dezvolta pe durata unui minut.

Pentru design el a folosit una din cele mai vechi iluzii din domeniul orologeriei. “Misterioasele” ceasuri s-au bucurat de un mare succes in secolul 19, pareau ca indica ora neavand nicio legatura vizibila cu mecanismul. Miscarea automata a ceasului este ascunsa in marginile laterale ale carcasei.

Mecanismul este format din 394 piese, dar vizibile sunt doar cateva. Rotorul merita o atentie deosebita, el este reprezentat de o mica greutate triunghiulara in partea de jos a cadranului ce executa o miscare oscilanta de inainte-si-inapoi, in functie de pozitia ceasului in spatiu. Pe aceeasi incapere a rotorului au putut include, de asemenea, si un calendar ce ne poate indica luna si ziua. Pentru ca este dotat cu geam pe ambele parti ceasul poate fi purtat si invers.

Ora si minutele sunt reprezentate digital de cele doua discuri prezente in partea de sus a cadranului, iar intre ele gasim si o luna tridimensionala.

Greutatea oscilanta este incastrata intr-o carcasa dreptunghiulara ce are un diametru de 40x35mm. Carcasa este dotata cu doua remontoare dispuse simetric, una pentru rezerva de energie si una pentru setarea timpului.

3 January   by | 2 comentarii | Branduri:

Comentarii

Cristi (10-01-2011 ; 1:42 pm) #

Un pret estimativ al acestui ceas?

TOPceas (13-01-2011 ; 8:47 pm) #

210.000 euro (stand 07/2010).

Scrie un comentariu