Montblanc Nicolas Rieussec Chronograph

DDupa cum probabil stiti, din data de 16 Ianuarie 2012, a inceput a 22-a editie a Salonului International de Orologerie, care va dura pana pe data de 20 Ianuarie. La evenimentul din Palexpo, Geneva, participa 18 branduri renumite in intreaga lume. Printre acestea se numara, A. Lange & Söhne, Baume & Mercier, Girard Perregaux, Jaeger-LeCoultre, Officine Panerai, Piaget si Van Cleef & Arpels. Specialistii sustin ca SIHH-ul marcheaza acum si un final de an fructificat, luand in calcul castigurile de pe urma vanzarii ceasurilor.

Montblanc a inceput in plin, prezentand deja, un ceas important de la acest eveniment. Brandul aduce un tribut ceasornicarului francez Nicolas Rieussec, modelul Nicolas Rieussec Chronograph Open Hometime celebrand astfel si aniversarea a 190 de ani de la inventia cronografului. Rieussec, a fost un ceasornicar numit de Regele Parisului, care a aratat propriul lui „scriitor de timp”, care consta intr-un disc rotativ si un indicator cu cerneala. Aceasta se intampla in anul 1821, iar in 1822 Rieussec a primit brevetul pentru inventia sa. Primul ceas Montblanc care purta numele marelui ceasornicar a aparut in anul 2008. De atunci si pana astazi, brandul a adus constant noi modele in colectia Nicolas Rieussec. Pentru SIHH, brandul a inzestrat ceasul Nicolas Rieussec Chronograph Open Hometime cu un calibru „demn de a aduce aminte de inventator”, asa cum sustin cei de la Montblanc.

Ceasornicarii au vrut sa iasa un pic din tipar cu acest model. Spre deosebire de majoritatea ceasurilor cu cronograf, acest model nu are doua butoane in lateralele remontoarului, ci detine un singur buton in dreptul orei 8. Mai mult decat atat, ceasul nu are indicator pentru secunde, aducand aici un tribut modelului creat in 1821, care avea un disc separat pentru secunde si unul pentru minute. Sunt interesante cele doua elemente de pe lateralele cadranului: cel din dreapta este afisajul pentru data, iar cel din dreptul orei 9 este indicatorul zi/noapte.

Calibrul ceasului, MB R210, imbina mecanismul clasic al cronografului cu tehnicile moderne. Ce mai este nou la acest model este modul de indicare al GMT2. In loc de un alt indicator, ceasornicarii au decis sa indice a doua ora printr-un alt disc. Mecanismul are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 72 de ore. Brandul sustine despre carcasa din aur rosu ca „aceasta este in acelasi timp sport si eleganta, mai ales datorita finisajelor”.

Brandul este mandru de creatia lor. Desi a fost proaspat lansat la SIHH, ceasul este disponibil spre vanzare deabia din toamna anului 2012. Inca nu s-a anuntat nimic privind pretul sau numarul de modele disponibile ale ceasului Nicolas Rieussec Chronograph Open Hometime.

18 January   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu