Montblanc Vintage Pulsographe la Only Watch 2011

PPentru a doua oara, Montblanc participa la licitatia caritabila organizata de Only Watch in Monaco. Mai mult decat atat, brandul promite sa sustina pe termen lung cercetarile pentru distrofia musculara, o boala care afecteaza 250.000 de copii din intreaga lume.

Modelul cu care Montblanc participa la acest eveniment este ceasul Villeret 1858 Vintage Pulsographe. Este un ceas realizat manual in atelierele brandului si, ca toate celelalte ceasuri prezente la eveniment, este unic.  In scurt timp, va porni intr-un „turneu” mondial, impreuna cu alte ceasuri participante la licitatie, pentru ca toti fanii si colectionarii sa le poata admira. Brandul este cunoscut pentru arta pe care o stapaneste, dar si pentru grija si atentia cu care lucreaza.

Ceasul 1858 Vintage Pulsographe are menirea de a-l trimite pe purtator intr-o alta lume, mai exact undeva in anii 1930. In acea vreme, ceasurile de mana cu cronograf erau „foarte la moda”, fiind din ce in ce mai des folosite pentru masurarea timpului pe durata scurta.  Modelul are acest efect, in primul rand datorita cadranului. Acesta este facut din aur si emailat de culoare alba. Indecsii principali sunt albastri, iar orarul si minutarul sunt din aur. Mai observam pe cadran un pulsometru care este indicat prin culoarea rosie. Pe cadran mai exista un cronometru pentru secunde la ora 9 si unul pentru 30 de minute in dreptul orei 3.

Mecanismul are un diametru de 29.5 mm si un calibru MBM13.21. Acesta este conceput in stil clasic si traditional. Pentru functiile cronografului, este de ajuns apasarea unui singur buton: prima apasare – cronograful porneste, a doua apasare – se opreste, iar la a treia apasare, acul este resetat. Diametrul carcasei are 39.5 mm, cam aceeasi marime pe care o aveau si cronografele din anii ’30. Carcasa este facuta din aur rosu de 18k si email Grand Feu – aceasta combinatie de materiale nu a mai fost folosita niciodata pentru un ceas cu pulsometru. Ambele geamuri, din fata si din spate,  sunt din safir anti reflectie, iar pe cel de pe spate este gravata inscriptia: „Only Watch ’11 Unique Piece”.

Un model care isi merita pe deplin atentia noastra, dar mai ales a colectionarilor.

26 August   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu