Noi ceasuri din colectia Saxonia de la A. Lange & Sohne

AAnul acesta, A. Lange & Söhne prezinta patru modele din colectia Saxonia care reflecta cel mai bine traditia companiei. Cele patru ceasuri „au o carisma si un design expresiv, unic”.

Ceasurile Saxonia Automatic, Saxonia, Saxonia Thin si Saxonia Dual Time sunt un tribut adus saxonilor, care, datorita unei mine enorme de argint au experimentat o crestere in economie si cultura. Un moment signifiant in istorie are loc intre sec. XVI si XVII cand arta ceasornicarilor era la apogeu. Cam in aceeasi perioada este fondata curtea ceasornicarilor moderni, de catre Ferdinand A. Lange.

Pana la cel mai mic detaliu, Saxonia Automatic reprezinta arta ceasornicarilor. Pe langa faptul ca are o carcasa mai mare si mai subtire, a fost „inzestrata” cu un mecanism mai mare, care este alcatuit din 209 de componente. Este unul automat, cu un calibru L086.1, care a fost in totalitate creat in atelierele A. Lange & Söhne. Are 31 de jewels, un balansier insurubat cu arc Lange, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 72 de ore. Toate acestea alcatuiesc un mecanism cu un diametru de 30.4 mm si o grosime de 3.7 mm.  Carcasa din aur alb sau roz, are un diametru de 38.5 mm si o grosime de 7.8 mm. Pe ambele parti sunt geamuri din cristal de safir. Ca functii, Saxonia Automatic indica ora, minutele si la ora 6 are un cronometru pentru secunde.

Al doilea model, Saxonia, este aproape identic cu primul, dar are cateva trasaturi diferite. De aceasta data, mecanismul, alcatuit din 164 de piese, este unul mecanic. Are un calibru L941.1, balansierul este tot insurubat, dar arcul este marca Nivarox, are 21 de jewels, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 45 de ore. Mecanismul masoara 25.6 mm in diametru 3.2 mm in grosime. Carcasa, din aur roz, alb sau galben are un diametru de 37 mm si o grosime de 7.8 mm. Si la acest model geamurile sunt din safir.

Saxonia Thin este cel mai subtire ceas creat vreodata de A. Lange & Söhne. Carcasa are un diametru de 40 mm si o grosime de 5.9 mm. Si mecanismul este mai mic, avand un diametru de 28 mm si o grosime de 2.9 mm. Acesta este unul mecanic, cu calibru L093.1 si este alcatuit din 167 de piese. Are 21 de jewels si o rezerva de energie de 72 de ore. Ca functii, se rezuma la simplitate, indicand doar ora si minutele. Acest model vine intr-o carcasa de aur roz.

Ultimul model, Saxonia Dual Time, are un mecansim din 268 de componente. Este unul automat, cu calibru L086.2, cu 31 de jewels, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 72 de ore. Mecanismul are o grosime de 4.6 mm si un diametru de 30.4 mm, iar carcasa este din aur roz sau alb si are un diametru de 40 mm si o grosime de 9.1 mm. Ca functii, ceasul indica GMT1 si GMT2, are un cronometru pentru secunde si un cadran cu 24 de ore.

Cu aceste patru modele, A. Lange & Söhne introduce o noua dimensiune pentru simplitate, eleganta si rafinament.

3 August   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu