Omega Seamaster Planet Ocean

AAnul trecut la Baselworld cei de la Omega au fost primii din industria orologeriei ce au produs piese dintr-un amestec de ceramica si metal. In acest an aplica aceste imbunatatiri la bine cunoscuta colectie Seamaster, mai precis la modelul Planet Ocean.

Modelul Seamaster Planet Ocean Proffesional Dive Cronograph, pe langa faptul ca are un bezel unic din amestecul celor doua materiale, vine si cu un mecanism nou destul de impresionant. Un calibru co-axial 9300 sau 9301, cu o frecventa de 4Hz, adica 28.800 de vibratii pe ora, 54 de jewels si o rezerva de energie de 60 de ore. Atat rotorul bidirectional cat si podurile sunt placate cu rodiu.
Acest mecanism este asezat intr-o carcasa de 45.5 mm in diametru, cu o grosime de 19.15 mm, fabricat din titan. Beneficieaza de doua geamuri din safir, pe spate si fata, ambele fiind anti-reflexie. Cadranele vin in diferite variante. La un prim model are doar orele 12, 6 si 9 reprezentate prin cifre arabe, in rest, reprezentarile sunt prin dreptunghiuri ce arata ca un metal lichid. Indicatoarele de ore, minute si secunde sunt si ele prezente si au o forma tipica de sageti. La ora 3 este afisajul pentru data, iar in dreptul orei 10 este situat un buton pentru valva de heliu. Cel de-al doilea model de cadran, cel Cronograph, afiseaza doar ora 12, la ora 3 afisajul pentru timpul de acasa, la ora 9 este un cronometru pentru 60 de secunde, iar afisajul pentru data este la ora 6. Totusi, acest model, pe langa remontoar, mai are 2 butoane destul de mari pentru a accesa functiile ceasului.

Concepute special pentru scufundari, aceste modele au o rezistenta la apa de pana ala 600 de metri si sunt dotate cu o valva pentru heliu. Pentru a fi complet, ceasul Seamaster Planet Ocean Proffesional Dive Cronograph de la Omega poate fi gasit fie cu o curea din metal, fie cu una din cauciuc.

4 April   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu