Omega Speedmaster Professional 3570.50

OOare ce ar mai fi de spus despre acest ceas? Oare nu s-a spus deja tot? Nici un alt ceas nu are istoria si prestigiul castigat de “moon watch”- primul ceas ce a ajuns pe luna!

Haideti sa incerc sa va spun punctul meu de vedere, incercand sa ignor (oare se poate?) faptul ca este ceea ce este.

In momentul in care l-am achizitionat, l-am pus pe incheietura mainii si am condus spre casa, tragand cu ochiul spre el la fiecare semafor. Lumina soarelui era curbata intr-un mod de poveste de gramul acrilic al ceasului (nu este safir, nu este sticla). Este greu de descris felul in care razele de soare trec prin hesalit (geamul acrilic al ceasului), facandu-l cald, visator, viu, ambitios… Negrul mat al cadranului era serios, demn… sobru. Pe el contrastau aratatoarele perfect desenate, albe. Cele trei subcadrane, pozitionate perfect, se armonizau cu logoul Omega si cuvintele Omega Speedmaster Professional, asezate piramidal. Nici o linie in plus, nici un punct in minis – perfect, si a ramas asa de 40 de ani!

Bratara metalica il face comod la purtat, dar la fel se intampla cand este pus pe o curea de piele sau pe o curea textila. Nu stiu vre-o curea care sa nu i se potriveasca, iar la fiecare curea ceasul isi arata o alta fata a personalitatii sale, elegant, sport, casual… Dimensiune ideala, proportii perfecte.

Poate fi acesta ceasul ideal? Pentru multi este, dar eu am aflat ca nu exista doar un ceas perfect, asa ca acesta face parte din acele cateva, care ocupa un loc special in inima mea. Da, nu are data, da, nu are safir, nici nu pot inota cu el, dar… dar, cand il pun pe incheietura mainii, si pornesc chronograful toate aceste lucruri nu mai conteaza, ceva se schimba, nu mai este ceasul din cutie, nu este ceasul ce a fost pe luna, nu este ceasul produs intr-un volum ametitor… ci devine ceasul meu, care rezoneaza cu mine, care ma face sa visez, sa doresc, sa pornesc motorul masinii si sa plec, si, pot pleca oriunde.

La urma urmei un ceas nu este doar un instrument purtat pentru a indica ora exacta, ci arata raportul purtatorului cu timpul, este o extensie a sinelui, este o bijuterie mecanica, un blazon pe scutul unui cavaler modern.

Articol scris de Bogdan F.

8 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu