Omega Speedmaster Racing

PPrintre cele mai apreciate ceasuri de la Omega se numara si cele din colectia Speedmaster. Brandul a lansat un nou ceas din aceasta “familie”, modelul Speedmaster Racing, care sarbatoreste implinirea a 55 de ani a parteneriatului dintre Omega si lumea raliurilor si aduce un tribut succesului avut, de-a lungul timpului, a ceasurilor din aceasta colectie.

Primul ceas din colectia Speedmaster a aparut in anul 1957 si s-a bucurat de un succes enorm, venit atat din partea fanilor, cat si din partea soferilor de raliuri. Acestia au fost placut impresionati de performanta cronografului si de designul ceasului, care la vremea aceea era inspirat din bordul masinilor italiene. Acel ceas era primul cronograf a carui scara tahometrica a fost mutata de pe cadran pe bezel.

Ceasul Omega Speedmaster Racing are un mecanism co-axial, cu un calibru 3330. Combinatia dintre arcul siliconat al balansierului, Si14, si esapamentul co-axial ofera cronografului o stabilitate si precizie sportia. Mecanismul cu 31 de jewels functioneaza la o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si are o rezerva de energie de aproximativ 52 de ore.

Carcasa ceasului este din otel inoxidabil si are un diametru de 40 mm. Bezelul are un inel din aluminiu negru, pe care este si scara tahometrica. Pe langa curea din otel inoxidabil sau cauciuc negru, carcasa are si o rezistenta la apa pana la o adancime de 100 de metri. Cadranul si subcadranele vin intr-o combinatie variata de culori: cadran negru cu subcadrane albe, cadran alb, gri sau albastru cu subcadrane negre sau, ultima varianta, cadran rosu si subcadrane negre. Pentru o lizibilitate sporita, brandul a tratat indicatoarele si indecsii cu Superluminova.

Din cate am auzit, ceasul Speedmaster Racing are un pret de 4.800 de euro. Se observa destul de clar stilul Omega in acest model si mai mult ca sigur ca se va bucura de acelasi succes ca predecesorii sai.

2 July   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu