Orbital Tourbillon de la Jean Dunand

CCompania Jean Dunand Pièces Uniques a luat nastere in 2003 cu scopul de a crea mecanisme complicate si fara precedent in industria orologeriei contemporane. Fondatorii sunt maestrul ceasornicar Christophe Claret si antreprenorul Thierry Oulevay, ambii avand o fascinatie pentru artistul elvetian Jean Dunand (1877–1942), care a fost un maestru al curentului ‘art deco’.

Christophe Claret este cunoscut drept un mare inventator si constructor de mecanisme complicate in Elvetia. El a creat Orbital Tourbillon, un ceas revolutionar ce are un tourbillon cu o rotatie pe minut si orbiteaza in acelasi timp in jurul cadranului o data pe ora. Alt element inovator este indicatorul fix pentru rezerva de energie, plasat in lateralul carcasei. Felul in care este facuta afisarea statica a rezerveri, in timp ce cadranul se misca, este patentata.

Pentru cei ce vor sa vada miscarile mecanismului si fazele lunii vor trebui sa se uite in spatele carcasei. Tot pe capac se afla si cheita plianta care invarte mecanismul pe o axa verticala. Presupun ca nu va conta pe ce mana purtati acest ceas.

La orbitarea tourbillonului pe cadran s-a lucrat timp de doi ani si acum miscarea este patentata de companie. Mecanismul compus din 215 piese are o frecventa de 21.600 alternante pe ora ceea ce ofera ceasului 110 ore pentru rezerva de energie. Carcasa de 45mm este construita din aur de 18k roz si poate sa reziste la o adancime de 30 de metri.

Pentru ca vor fi numai ceasuri unicate si pretul va fi pe masura, undeva peste 300.000 de dolari.

16 December   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu