Panerai Tuttonero GMT

CCautand printre prezentarile de la SIHH, am dat peste cele 12 ceasuri noi prezentate publicului de catre cei de la Panerai. Ceasul care ne-a atras atentia a fost Tuttonero Luminor 1950 3 days GMT Automatic Ceramica. Este un model destul de atractiv si interesant, care, se pare ca este foarte apreciat pe piata.

Observam ca ceasul este facut in totalitate din ceramica neagra mata. Brandul sustine ca culoarea mata nu numai ca are un impact estetic deosebit, dar si scoate in evidenta detaliile. Este adevarat ca sare oarecum in ochi levierul protector al remontoarului, dar este interesant efectul creat de carcasa si cadran. Carcasa, de 44 mm, este un model Luminor 1950, iar indecsii si indicatoarele sunt acoperite cu un strat de Super-LumiNova. Si cureaua este facuta in totalitate din cermanica. Totusi, la acest ceas, Panerai a mai adaugat o varianta, cea cu o curea din piele si cu catarama din titaniu. Cureaua din cermaica ofera ceasului un aer mai high-tech, dar, in orice caz, ceasul este unul de apreciat.

Ceramica folosita de Officine Panerai la crearea acestui model este un amestec pe baza de oxid de zirconiu. Printr-o serie de procese, acest amestec ajunge sa fie mai rezistent ca otelul inoxidabil. Totusi, preuspune o munca imensa, lunad in calcul riscul ca materialul poate iesi neuniform. De asemenea, acest tip de ceramica este rezistent la zgarieturi si temperaturi extreme, fapt pentru care este foarte popular in lumea orlogeriei.

Mecanismul ceasului a fost conceput si creat in totalitate de Officine Panerai. Este un mecanism mecanic-automat, P.9001/B, cu balansier Glucydur si cu un sistem anti-soc. Este alcatuit din 229 de componente, are 29 de jewles si doua casete arc ce asigura o rezerva de energie de aproximativ 3 zile. Indicatorul pentru aceasta rezerva de energie se afla pe spatele ceasului. Indiferent de varianta de curea aleasa, mecansimul este acelasi, iar rezistenta la apa este pana la 100 de metri adancime.

Nu stim nimic despre pretul unui astfel de ceas, dar probabil nu va fi unul ieftin.

30 January   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu