Parmigiani Toric Minute Repeater

DDupa ce au castigat un premiu prestigios la expozitia “A La Vieille Russie”, de la New York, cei de la Parmigiani au vrut sa aduca un tribut colectiei Fundatia Edouard si Maurice Sandoz, cu care au reusit sa surclaseze celelalte branduri. Astfel, brandul, a lansat un nou model, ceasul Toric Minute Repeater, care imbina elemente din creatiile fundatiei.

Ceasul este inspirat dintr-un model din secolul al XIX-lea, semnat de Perrin Frères. Acesta este un ceas de buzunar, iar acum este detinut de EMSF. Parmigiani a pastrat modul de indicare a timpului, dar mecanismul este unul propriu, creat dupa standardele si metodele brandului. Intre Parmigiani si ceasul de buzunar este o legatura destul de stransa, datorita faptului ca brandul a restaurat acest model cu ceva vreme in urma.

Revenind la modelul actual, aceasta are un mecanism mecanic, cu un calibru PF321. Are 33 de jewels, o frecventa de 18.000 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 45 de ore. Grosimea mecansimului este de 8.55 mm, iar diametrul calibrului este de 28 mm. Ca functii, indica orele si minutele si mai are in componenta sa si un minute repeater.

Carcasa ceasului Toric Minute Repeater este facuta din aur alb, are un diametru de 45 mm si o grosime de 12.9 mm. Desi la prima vedere pare mult mai rezistent, model rezista la apa pana la o adancime de 10 metri. Remontoarul are un diametru de 7 mm, iar pe ambele parti ale carcasei intalnim geamuri din cristal de safir. Este interesanta cnstructia bezelului, care este destul de lat, nici modelul de pe cadran nu arata chiar rau. La ceasul de buzunar, aici era gravata o imagine destul de clasica, dar acum, brandul a optat spre ceva mai modern si, aparent, ambigu. In partea superioara, unde sunt indicate orele si minutele, printr-o maniera destul de interesanta, cadranul este facut din praf de perla. Cureaua modelului este din piele de aligator si se inchide intr-o catarama din aur alb.

18 November   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Parmigiani Tonda Annual Calendar | 10 si 10 (06-12-2011 ; 5:55 pm) #

[…] discutat recent despre Parmigiani, cand brandul a lansat un model inspirat dintr-un ceas din secolul al XIX-lea. Acum, ei lanseaza un nou model, pentru a completa colectia Tonda. Lansarea ceasului Tonda […]

Scrie un comentariu