Parmigiani Transforma Rivages

DDesi nu am mai auzit prea multe despre cei de la Parmigiani, brandul a revenit pe prima pagina a stirilor, cu lansarea unui nou model, creat in editie limitata. Ceasul Transforma Rivages a fost creat pentru a marca inceperea cursei Vendee Globe.

Parmigiani Fleurier il sponsorizeaza pe Bernard Stamm, unul dintre cei care participa la aceasta cursa. Constructia carenei lui a durat aproape trei ani, iar brandul a incercat sa insereze in ceas cateva dintre detaliile ei. Pe langa un cadran care seamana destul de bine cu designul bordului, carcasa este creata din fibra de carbon, care a fost apoi introdusa intr-o carcasa de titaniu. Cei de la Parmigiani sustin ca Transforma Rivages este un model foarte comod si usor de operat.

Carcasa are un diametru de 43 mm si o grosime de 12.8 mm. Remontoarul are un diametru de 7 mm, iar pe spatele carcasei este gravata editia speciala a modelului. Geamul din fata este din cristal de safir, anti-reflexiv. Cadranul, de culoarea grafitului, este finisat cu aspect de satin. Cele doua subcadrane, pentru 30 de minute si 12 ore, sunt si ele din fibra de carbon, iar indicatoarele sunt tratate cu material luminoscent. Mecanismul este unul automat, PF334 si are o grosime de  6.81 mm. Este alcatuit din 303 de componente si 68 de jewles. Are o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 50 de ore, care este asigurata de doua casete arc cuplate. Pe langa greutatea oscilanta din aur, multe dintre componentele mecanismului sunt decorate cu motive “Côtes de Genève”. Ca functii, ceasul indica orele si minutele cu indicatorii centrali si are un subcadran destinat secundelor, in dreptul orei 3. De asemenea, exista si doua cronometre si un afisaj pentru data.

Transforma Rivages are o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri si este in editie limitata de 100 de bucati.

23 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu