Patek Philippe Ref. 5235 Annual Calendar Regulator

NNe era dor de un ceas clasic de la Patek Philippe. Ref. 5235 Annual Calendar Regulator afirma in mod clar filosofia conform careia scopul principal al fabricarii unui ceas este de a fi cat mai precis si fiabil posibil. Noul model include in cadran si mecanism, elemente inovatoare, nemaintalnite in colectiile precedente.

Cadranul are un aranjament neobisnuit, indicatorii minutarului sunt prezenti pe toata lungimea cadranului impreuna cu un subcadran pentru ore la ora 12 si unul pentru secunde la ora 6. Aceasta asezare aduce un omagiu ceasurilor de precizie cu pendul care timp de 200 de ani au tinut ora exacta din atelierele de ceasornicarie si observatoare. Problema ceasornicarilor din ateliere aparea cand doreau sa vada ora exacta pentru ajustarea mecanismului, subcadranul secundarului fiind de multe ori acoperit de indicatorul pentru ore.

Pentru a regla toate cele trei indicatoare pentru minute, secunde si ore ale unui astfel de ceas a fost o adevarata aventura pentru ceasornicari. Probabil ca alegerea cea mai usoara ar fi fost sa foloseasca celebrul calibru 240 ultra subtire (conceput in 1977, inca mai tine top-ul mecanismelor foarte subtiri), dar acest mecanism avea subcadranul pentru secunde undeva la ora 5, in loc de ora 6. Din nevoia unui alt aranjament s-a nascut un nou mecanism inovator de la Patek Philippe, calibrul 31-260 REG, fiind optimizat pentru o lizibilitate cat mai mare asupra secundelor de la ora 6.

Printre inovatiile aparute odata cu acest model putem enumera: oscilatorul din Silinvar (un material high-tech derivat din silicon), un nou tren (dintii trenului au fost recalculati si repozitionati), au reusit sa dezvolte o frecventa neobisnuita de 3.2 hertz si un arc mai lung pentru a mentine cele 60 de ore din rezerva de energie.

In concluzie, personalitatea inovatoare a acestui model este mult mai mult decat ceea ce vedem: acesta stabileste noi standarde in lumea orologeriei.

12 July   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu