Paul Picot Hide & Seek

NNu auzim des de Paul Picot, dar aparent este un brand destul de puternic. Compania a fost infiintata in 1976 de un antreprenor cu viziune, Mario Boiocchi, care nu a fost un ceasornicar, dar a simtit ca industria are nevoie de ceva nou. El a crezut in succesul unei companii, care fabrica ceasuri de o calitate deosebita, combinand traditia veche cu cea mai recenta tehnologie. Constient, Mario Boiocchi nu ofera produse pentru consumul in masa, dar se bazeaza pe o clientela exigenta. Ceasurile produse de ei au preturi destul de mari si sunt in prezent exportate in peste 30 de tari.

Anul asta participa la Grand Prin D’Horlogerie de la Geneva cu ceasul Technograph Hide & Seek. Este un model mai sport in care au incercat sa pastreze un cadran cat mai aerat prin reducerea formei si marimii subcadranelor. Rezultatul consta intr-o “imagine” mai putin incarcata, cu o lizibilitate mai buna. Miscarile cronografului sunt deosebite, ele nu se comporta ca un cronograf obisnuit. Subcadranele care sunt pe jumatate ascunse sub cadranul principal, in care este prezentata ora si minutele, au o miscare inedita. Cronometrarea primelor 30 de secunde se desfasoara pe subcadranul din dreapta, cu sageata care indica cifrere 0 – 30. Odata ce secundele trec culoarea rosie acopera din ce in ce mai mult semicercul. Dupa ce trec primele 30 de secunde, cercul din stanga preia miscarea pentru urmatoarele 30 de secunde. Acum, cu trecerea timpului, semicercul se face negru. Acelasi principiu este urmat si de functia pentru minute: primele 15 minute sunt prezentate in rosu si urmatoarele 15 in negru.

Carcasa modelului este din otel inoxidabil cu un diametru de 44 mm. Grosimea ei este de 15 mm, iar rezistenta la apa este pana la 100 de metri. Mecanismul este unul automat, cu calibru Valjoux 7750,  cu o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si cu o rezerva de energie de aproximativ 46 de ore. Cadranul principal indica orele si minutele, iar cele din lateral sunt cronometre. In dreptul orei sase este afisajul pentru data. Cureaua este din piele neagra si are pe margini cusaturi albe. Remontoarul si cele doua butoane pentru cronometre sunt si ele din otel otel inoxidabil. Acest model face parte din colectia Technograph si pastreaza cam aceleasi caracteristici ca restul ceasurilor din aceasta colectie.

Ceasul Technograph Hide & Seek a fost prima data lansat la sfarsitul anului 2010 si costa undeva in jurul a 7.950 de franci elvetieni.

20 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu