Perpetual Golden Edition de la Moser

IIstoria companiei Moser a inceput acum mai bine de 200 de ani cand Heinrich Moser a devenit, de tanar, un ceasornicar recunoscut pe plan international. Intre timp s-a pierdut interesul in familie pentru ceasuri,  pana acum 36 de ani cand nepotul, Roger Nocholas Balsiger, a decis sa continue ce stra-strabunicul sau a inceput.

La aniversarea de anul acesta, Moser a decis sa prezinte o colectie de 100 de piese a ceasului Perpetual Golden Edition. Au trecut mai bine de cinci ani de cand  a fost prezentat ceasul Perpetual 1, ceas ce e renumit datorita caledarului tip flash. Dupa cum spune si numele, ceasul are cadranul din aur solid, indicatoarele sunt din aur roz de 18k, iar clema de prindere de la curea este si ea tot din aur solid. Inclusiv interiorul este si el “poleit” cu aur. Modulul de la esapament, placutele si podurile sunt si ele facute din aur. Tot ce a putut fi inlocuit cu aur a fost; componentele, putine la numar, care nu au putut fi facute din aur, au fost confectionate din otel inoxidabil. Toate componentele ceasului, de la mecanism pana la indicatoare, au fost finisate de mana. Mai mult, sigla Moser, care este un simbol al calitatii si autenticitatii, se regaseste pe mecanismul acestui ceas.

Pe langa toate acestea, Perpetual Golden Edition este primul ceas care are diamante functionale in blocul pentru absorbirea socului. Doua diamante mici sunt dispuse pe ambele parti ale blocului, dar doar unul este vizibil. Jewels-urile, nici ele nu respecta prea mult traditia: de aceasta data s-a folosit safirul alb. Ce este foarte important la acest ceas este calendarul. Afisajul pentru data se gaseste la ora 3, iar luna poate fi aflata datorita inticatorului cel mai mic si care are un varf de sageata. In dreptul orei 9 se gaseste un buton mic din care se seteaza tipul anului. Remontoarul are doua trepte, una pentru setarea calendarului, iar alta pentru setarea orei, ceea ce face ca totul sa fie foarte comod si usor.
Modulul esapamentului este si el unul extrem de complex. Este sustinut de 2 suruburi, are un lacat pentru a impiedica mecanismul sa cada si are un arc dublu pentru o acuratete perfecta. Ceasul are o rezerva de energie de 7 zile, ce este afisata la ora 9.

H. Moser a reusit sa creeze ceea ce a dorit: un model aniversar, plin de eleganta si traditie proprie, dar in acelasi timp un model care sa treaca peste barierele clasice ale mecanismelor. Complex si pretios, atat la exterior, cat si la interior.

23 May   by | 3 comentarii | Branduri:

Comentarii

Sfantu’ (23-05-2011 ; 9:10 pm) #

Foarte elegant:)

Sfantu’ (23-05-2011 ; 10:13 pm) #

O fi mai mult de 20.000?

alex (24-05-2011 ; 9:32 am) #

mai mult de 25.000 chiar…

Scrie un comentariu