Piaget Altiplano Hard Stone

PPiaget este un brand care are o istorie bogata achizitii si realizari. Inca de la prima aparitie, ceasurile ultra subtiri au avut un succes nemaipomenit pe piata. Brandul nu renunta inca la carcasa de 2 mm grosime si lanseaza acum o linie adresata exclusiv doamnelor.

Ceasurile Altiplano Hard Stone atrag atentia in primul rand datorita cadranului colorat. Cei de la Piaget au dorit sa le faca in cat mai multe culori posibile, in asa fel incat sa fie cat mai usor de asortat. Cum doamnele pun destul de mult pret pe estetica dar si pe calitate, cadranele sunt facute din minerale sau din cristale.

Deoarece semnificatia cristalelor difera de la o cultura la alta, brandul a lasat la latitudinea fiecaruia sa decida modelul potrivit. Spre exemplu, Lapis Lazuli semnifica o relatie armonioasa, iar malachitul corespunde cu ideea de pace si speranta. Culoarea rosie a rubinului ne duce cu gandul la conceptul de frumusete autentica, in timp ce opalului ii sunt atribuite puterile divine. Cei de la Piaget s-au folosit si de jad, supranumit “piatra roiala” a Chinei si de turcoaz, despre care se spune ca aduce noroc si protectie. Fiecare piatra este taiata si prelucrata individual, deoarece fiecare material raspunde diferit la procesele de prelucrare.

Indiferent de cadranul ales, bezelul din aur alb, galben sau roz este ornat cu diamante. Carcasa si materialul din care este facuta difera in functie de cadran. Carcasele din aur roz sunt intalnite la cadranele cu turcoaz si rubin. Cele din aur galben sunt pentru jad si malachit, iar aurul alb este la cadranele din lapis lazuli si opal. De asemenea, diametrul difera de la un model la altul. Cele mai mari carcase, de 38 mm sunt cele cu lapis lazuli si cele cu malachit, cele de 34 mm contin cadranele cu rubin si jad, iar cele mai mici, de 24 mm in diametru sunt pentru varianta cu opal si cea cu turcoaz.  Pentru toate variantele, carcasa are o grosime de 2 mm.

Cele doua modele de 24 mm, au un mecanism cuart, 690P, iar ceasurile mai mari au un  mecanism mecanic, cu calibru 430P, cu o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora, 18 jewels si o rezerva de energie de aproximativ 43 de ore. Ceasurile au o curea din piele de aligator sau din satin, ambele de culoare neagra. Brandul ii ofera cumparatorului sansa de a alege daca doreste un bezel simplu sau cu diamante.

Nu stim editia limitata a ceasurilor Piaget Altiplano Hard Stone si nici pretul, din cate am inteles acesta fiind diferit in functie de bezelul ales.

26 September   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu