Pierre DeRoche TNT Royal Retro Sapphire

AAm auzit de cateva ori de ceasornicarii de la Pierre DeRoche, dar noi nu prea am discutat despre ei. O data cu lansarea ceasului TNT Royal Retro Sapphire, ne-am gandit sa le facem o scurta prezentare, pentru cei care nu-i cunosc.

Compania dateaza din 1901 si a fost fondata de Marcel Dépraz. A continuat ca fiind o afacere de familie, la conducere ajungand treptat ginerele sau, Reynold, apoi nepotii sai, fratii lui Pierre Dubois, actualul CEO al brandului. Ei se considera a fi mai mult decat o companie, deoarece lucreaza intr-un aer de familie. Cladirea in care lucreaza dateaza din 1500, in Le Lieu, regiune considerata a fi „inima” ceasornicariei elvetieni.

Fiecare „conducator” al brandului a realizat creatii care au adus treptat succes. In 1925, Marcel Dépraz a creat elementul de control al unui mecanism cu repeater  in forma de sarpe, rezultata din taierea manuala a tijelor. In urma asezarii tuturor componentelor mecanismului, a rezultat o stea, care astazi este folosita ca logo al brandului. In 1969, Gérald Dubois, care inca mai este la conducere si in ziua de astazi, a creat primul cronograf mecanic care a putut fi montat pe un mecansim automat sau un cuart. In 2003, brandul a brevetat primul cronograf care indica secundele, minutele si orele intr-un singur cadran. Pe langa aceste realizari, brandul a avut mult mai multe rezultate. Treptat, si-au construit un renume si au ajuns sa fie considerati un brand de prestigiu.

Revenind la cel mai nou ceas Pierre DeRoche, trebuie sa mentionam ca, primul ceas din familia TNT Royal Retro a fost lansat in 2009 si continea 6 “cronografe” cu miscare retrograda a secundelor. Datorita impactului avut pe piata, brandul a decis ca acum, in 2012, sa lanseze un „urmas”. La TNT Royal Retro Sapphire sesizam imediat prin geamul din cristal de safir, cea mai de pret creatie a brandului. Mecanismul care poate fi studiat este unul automat, cu 58 de jewels si cu o greutate oscilanta din aur. Toate acestea sunt asezate intr-o carcasa din titaniu, cu un diametru de 47.5 mm si cu un bezel din otel inoxidabil. In ciuda tuturor elementelor de pe „cadran”, ceasul are o lizibilitate destul de buna.

Cum „lucrurile bune vin in portii mici”, ceasul TNT Royal Retro Sapphire este in editie limitata de 11 bucati. Din cate am reusit sa aflam, pretul unui ceas ajunge la 91.800 de franci elvetieni si poate fi livrat si in Romania. Mai jos aveti si o prezentare animata a mecanismului.

1 March   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu