Premiera la ceasurile Chanel

AAcum 25 de ani, Chanel lansa primul ceas de mana, Premier, a carui forma fusese inspirata din sticla parfumului No. 5.  In 2005, brandul a creat pentru prima data un ceas cu tourbillon, modelul J12. Acum, are loc o alta premiera in istoria Chanel, ei prezentand primul lor ceas cu „flying tourbillon”.

Pentru acest model, brandul a colaborat cu ingineri si ceasornicari elvetieni de la Renaud & Papi (APRP SA). Tourbillonul este decorat cu motive ale florii camelia, element des intalnit in creatiile Chanel. Designul este destul de estetic, fiind considerat atractia principala a ceasului. Tourbillonul face o rotatie pe minut, iar petalele indica secundele.

Calibrul  automat “Camélia Flying Tourbillon”  are o rezerva de energie de 40 de ore si a fost montat pe o placa principala rectangulara.  Mecansimul asamblat din 225 de componente are 18 jewels si o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora. Tourbillonul este compus din 73 de parti si are o greutate aproximativa de 0.432 grame.

Caracasa, din aur alb, este mai mare decat cea a primului model Premiere, avand o dimensiune de 28.5 x 37 mm. Cea mai mare parte a carcasei, bezelul si remontoarul au montate diamante taiate in diferite forme. Ceasul are o rezistenta la apa pana la 30 de metri.

Ceasul Première Tourbillon este produs in editie limitata de 20 de bucati.

12 January   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Chanel umbla la culori | 10 si 10 (20-03-2012 ; 11:58 am) #

[…] a fost prezentat publicului la inceputul anului 2012, ceasul Première Flying Tourbillon a reusit sa impresioneze multi vizitatori. Noi am mai discutat despre acest model, imediat dupa […]

Scrie un comentariu