Premiile Grand Prix D’Horlogerie

DDupa o perioada lunga de asteptari, Grand Prix D’Horlogerie de la Geneva s-a desfasurat pe data de 19 Noiembrie. Evenimentul a fost organizat la Grand Théâtre din Geneva, iar invitatul de onoare a fost nimeni altul decat Presedintele Confederantie Elvetiene, Micheline Clamy-Rey, insotit de inca 1.500 de presonalitati din lumea ceasurilor.

Evenimentul in sine a fost un succes, cu atat mai special cu cat a reunit unele dintre cele mai importante persoane din aceasta industrie. In continuare, vom discuta despre ceasurile care au castigat premiile, tinand cont de faptul ca am mai vorbit despre acestea, acum doar le vom enumera pe scurt.

Juriul a ales ca premiul cel mai distins, „Aiguille d’Or”, sa mearga la ceasul DB28 al brandului De Bethune. Acest model a fost considerat cel mai bine realizat si performant ceas al anului 2011.

Premiul pentru „Cel mai bun ceas feminin” a ajuns la Boucheron, pentru ceasul Crazy Jungle Hathi. Premiul „Cel mai bun ceas masculuin” l-a castigat modelul Arceau Le Temps Suspendu, de la Hermes. Urwerk a castigat cu modelul UR-110, premiul pentru cel mai bun design.

Premiul „Best Jewellery and Artistic Crafts” a fost castigat de ceasul Lady Arpels Polar Landscape de la Van Cleef & Arpels.

La categoria ceasurilor complicate, premiul a ajuns la Academy Christophe Colomb Equation of Time de la Zenith.

TAG Heuer a castigat premiul pentru cel mai sport ceas cu modelul Mikrotimer Flying 1000 Chronograph.

Premiul “Petite Aiguille”, pentru ceasurile cu un pret sub 5.000 de franci elvetinei a fost castigat de Star Worldtime GMT Automatic, de la Montblanc.

Juriul a considerat ca premiul „Cel mai bun ceasornicar” sa fie acordat lui Vianner Halter. Premiul special al juriului a ajuns la Museum, un model creat de Patek Philippe, iar premiul publicului a fost castigat de Millenary 4101 de la Audemars Piguet.

Toate ceasurile castigatoare cat si cele nominalizate vor participa la Salonul International de Orologerie, care va fi tinut la Carrousel du Louvre, in perioada 24-27 Noiembrie.

Destul de interesanta aria de castigatori. Sincer, la unii ne asteptam, iar la unii nu. Totusi, suntem siguri ca selectia a fost corecta si cat se poate de obiectiva.

21 November   by | 2 comentarii | Branduri: ,

Comentarii

Pingback Boucheron Crazy Jungle Flamingo | 10 si 10 (23-11-2011 ; 5:05 pm) #

[…] aceasta am aflat din rezultatele de la Grand Prix D’Horlogerie din Geneva, ca Boucheron a castigat premiul pentru „Cel mai bun ceas feminin” cu modelul Crazy […]

Pingback De Bethune Aiguille d’Or | 10 si 10 (02-02-2012 ; 11:21 am) #

[…] Noiembrie 2011, la Grand Prix D’Horlogerie de la Geneva, ceasul creat de De Bethune, DB28, a castigat cel mai mare premiu la acest eveniment […]

Scrie un comentariu