Premiul “Pour le Merite” pentru A. Lange & Sohne

RRecent compania A. Lange & Söhne a prezentat Richard Lange Tourbillon, al patrulea ceas distins cu premiul “Pour le Mérite”. Un tourbillon inspirat de un ceas de buzunar din secolul 18 creat de ceasornicarul Johann Heinrich Seyffert (1751-1817), a carui concepte in design a influentat compania la inceputuri.

Componentele principale ale ceasului sunt tourbillonul, o transmisie cu fus si lant, precum si dispozitiv patentat pentru a opri secundele. Scopul principal al acestor elemente complicate este de a mari precizia ceasului. In plus discul pentru indicarea orelor are un mecanism cu care ascunde o bucata din disc cand orarul este intre ora 12 si 6, toate acestea pentru a vedea mai bine miscarile din interiorul custii tourbillonului. Dispozitivul patentat de oprire a secundelor este foarte folositor la setarea cu precizie a timpului. Odata cu ce tragem de remontoar se opreste si cusca tourbillonului, care tine loc si de secundar. Odata ce invartim de remontoar vedem cum se invarte si secundarul, in acest fel putand fi setata ora cu precizie maxima. Printr-un sistem inteligent de parghii forta cu care este angrenat mecanismul este pastrata constant pe intreaga durata a rezervei de energie de 36 de ore.

Premiul “Pour le Mérite” a mai fost acordat celor de la A. Lange & Söhne de trei ori din 1994. Numai cele mai rafinate complicatii primesc acest premiu.

Va fi disponibil din 2011 si vor fi produse in editie limitata de 100 de ceasuri cu carcasa de platina sau aur roz. Pretul va fi in jur de 200.000 de dolari.

22 December   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu