Rado r5.5 XXL Chronograph

IIn anul 1917, cand fratii Schlup si-au deschis in Elvetia o fabrica de ceasuri, aceasta a purtat numele de Schlup & Co. 40 de ani mai tarziu, odata cu prezentarea primei colectii de ceasuri, numele s-a schimbat in Rado. Iubitorii de ceasuri Rado au asociat marca de-a lungul timpului cu materiale extraordinare si designuri frumoase.

Printre inventiile pe care le-au creat, amintim primul ceas, DiaStar, din 1962 care avea proprietati anti-zgariere si ceasul V10K din 1980 ce avea o rezistenta de 10.000 pe scala Vickers (scala ce masoara rezistenta la zgariere), datorita tehnologiei de ultima ora cu care au reusit sa faca suprafata geamurilor la fel de dura ca a unui diamant. De atunci toate ceasurile marca Rado au aceste proprietati.

Modelul Rado r5.5 XXL Chronograph a fost prezentat anul acesta la Baselworld si este unul dintre modele ce imbina simplitatea exteriorului cu complexitatea interiorului. Este “fratele mai mare”, la propriu, al modelelor din colectia Rado r5.5, prezentata anul trecut.
Ceasul este fabricat din cermica neagra mata care ii ofera un aspect elegant si solid. Cu simplitatea de care da dovada, datorita liniilor si a cadranului aerat, modelul este adresat atat femeilor cat si barbatilor.
Mecanismul regasit in aces model este unul cu cuart, folosit si in modelele anterioare. Vorbind de simplitatea cadranul, observam ca acesta nu este deloc incarcat, orele fiind reprezentate prin puncte mici, iar indicatoarele sunt clare si drepte. La ora 10 este un cronometru de 12 ore, la ora 6 observam un cronometru de 60 de secunde, iar data este afisata la ora 3.

Rado r5.5 XXL Chronograph vine in doua variante de culori: cea neagra cu indicatoarele albe si cea gri cu indicatoare gri si galbene.

26 April   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu