Reglementari ale Comisiei Europene in domeniul ceasurilor

AAutoritatile de reglementare din Uniunea Europeana (UE), au anuntat ca vor sa investigheze companiile de lux care refuza sa furnizeze piese de schimb ceasornicarilor independenti, care vor sa repare ceasurile produse de catre acestea. Acest lucru este o incalcare a normelor UE in domeniul concurentei.

Chiar daca Comisia Europeana nu a aratat cu degetul spre cineva anume, cei de la Swatch Group au confirmat ca sunt unul dintre cei vizati, de fapt ei declara ca “Comisia Europeana se refera la intreaga industrie” aratand cu degetul mai departe si catre ceilalti.

Plangerea este datata inca din 2004 (?) si a fost depusa de Asociatia de Reparare a Ceasurilor si Confederatia Europeana a Ceasurilor (CEAHR). In plangere se face referire la politicile de productie a pieselor, care ameninta sa-i scoata din afaceri pe micii ceasornicari independenti, neexistand alte surse din care sa cumpere piesele de schimb. Initial plangerea a fost respinsa in 2008, dar in Decembrie anul trecut Curtea Europeana de Justitie a anulat acea respingere, atragand atentia asupra erorii care s-a facut initial. Autoritatile de reglementare au declarat ca, de fapt: “O initiere a procedurii nu implica faptul ca Curtea Europeana de Justitie are dovezi concludente ale unei incalcari de lege. Asta inseamna numai ca Comisia va analiza cazul cu prioritate”.

Oare cat timp va mai dura pana se va solutiona acest caz?

12 August   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu