Rotonde de Cartier Cadran Love

IIn ultimul timp, ceasornicarii de la Cartier continua sa lanseze modele noi, forteaza piata acum inainte de sarbatori. Acum cateva zile, ei au prezentat un nou model, ceasul Rotonde de Cartier Cadran Lové Tourbillon. Acesta are un aspect destul de asimetric, dar, in ciuda acestui fapt pare destul de elegant.

Este interesant modul cum a fost asezat tourbillonul. In loc de a aseza cusca in locul obisnuit, intre poduri si placuta principala a mecanismului, brandul a ales sa il plaseze intr-o maniera mai estetica. Astfel, tourbillon-ul chiar pare sa „zboare” peste poduri, dar, in ciuda aspectului, acesta este destul de sensibil la socuri si la riscul de a destabiliza balansierul. Totusi, chiar daca este destul de sensibil, brandul a depus o munca imensa la pozitionarea lui, iar efectul este unul dorit. Cureaua este din piele neagra, semi-mata de aligator si se inchide intr-o catarama din aur gri. Tot din punct de vedere estetic ne uitam si la „adancitura” cadranului. Recunoastem ca este o pozitie destul de rar intalnita, dar ne intrebam cat este de necesara.

Carcasa modelului este din aur gri si are un diametru de 46.2 mm. Pe ambele parti sunt geamuri din cristal de safir, iar remontoarul are in capat un cabochon cu safir. Mecanismul este unul mecanic, 9458 MC. Acesta are un diametru de 39 mm si o grosime de 5.58. Are 19 jewels, o frecventa de 21.600 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 50 de ore. Intreg mecanismul este compus din 167 de elemente, fiecare numerotate individual.

Acest model este in editie limitata de 100 de bucati, dar din pacate nu am reusit sa aflam pretul. A se purta cu grija…

22 November   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Pingback Tourbillon Misterios de la Cartier | 10 si 10 (24-01-2013 ; 12:46 pm) #

[…] sustin ca cel mai reusit ceas al brandului din aceasta colectie, ramane inca cel lansat in 2012, Rotonde de Cartier Cadran Lové Tourbillon. Ceasul prezentat la SIHH a reprezentat pentru cei de la Cartier o provocare. Tourbillonul pare sa […]

Scrie un comentariu