Thomas Prescher Russian Eagle

TThomas Prescher este unul dintre cei mai de seama ceasornicari la ora actuala. De-a lungul timpului a creat modele pline de traditie si cu mecanisme exacte. Una dintre cele mai renumite colectii ale sale este colectia Tempusvivendi, din care fac parte modele cu o grea incarcatura istorica.

Astazi vom discuta despre ultimul model creat de Thomas Prescher si anume ceasul Russian Eagle. Acesta are o istorie care dateaza inca din anul 23 i.H. Atunci, acest simbol a aparut pentru prima data pe stegaul Imperiului Bizantin. Sunt cateva ipoteze privind migrarea acestui simbol de la Impreiul Bizantin la emblema imperiala a Rusiei. Se spune ca, in secolul al IX-lea, vikingii Finlandei si Suediei au invadat toata zona din jurul raului Volga, unde, au si inceput sa se stabileasca. Dupa cativa ani, au dat de pamantul Imperiului Bizantin, pe care l-au considerat un paradis. Dupa disparitia acestui imperiu, Ivan al III-lea s-a casatorit cu nepoata ultimului imparat din Constantinopol, unindu-se astfel, doua mari popoare. In secolul al XVI-lea, Rusia a adoptat insigna Imperiului Bizantin, „Vulturul Dublu”, care acum este un simbol national, traditional si militar.

Revenind la modelul de astazi, ceasul Russian Eagle, care ne aminteste momentul cand Rusia era stapanita de un tar si totul era intr-un stil clasic si elegant. Ceasul este facut din aur de 18k si are un diametru de 43 mm. Cadranul este facut fie din onyx, fie dintr-un metal pretios. Figurinele de pe cadran sunt facute tot din aur. Grosimea carcasei este de 13 mm, iar remontoarul contine un buton pentru activarea indicatorului de timp. Pe ambele parti ale carcasei intalnim geamuri din cristal de safir, convexe. Rezistenta carcasei la apa este pana la o adancime de 10 metri.

In ceea ce priveste mecansimul, avem parte de ceva nemaipomenit. Acesta are un diametru de 37 mm si o grosime de 7 mm. Are un calibru automat, 25 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibrati pe ora si o rezerva de energie de aproximativ 40 de ore. Levierul esapamentului este unul elevetian, iar arcul balansierului este plat. Ca decoratiuni, s-au folosit cateva gravuri manuale pe componentele pe care era permis acest lucru. Ca functii, acest model este destul de simplu: indica orele si minutele. Interesant este modul cum face acest lucru: aripile vulturului de pe cadran se misca, in partea cu remontoarul asezandu-se in dreptul minutelor iar in partea opusa asezandu-se in dreptul orelor.

Este un model cu un aer „militaresc”, care ar trebui sa ne duca cu gandul la Rusia. Nu am reusit sa aflam un pret pentru acest model.

22 November   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu