Sculptura H8

CCand ne uitam sau ne cumparam un ceas mecanic, sigur nu o facem pentru acuratetea sa. Ceasurile mecanice au devenit opere de arta, obiecte de colectie, adevarate bijuterii, o cale a ceasornicarilor de a se afirma in industria orologeriei, mai ales daca sunt implicate si cateva complicatii.

Asa a facut si Beat Haldimann cu Sculptura H8: si-a concentrat toata atentia asupra complicatiei. Ceasul, care va fi prezentat in acest an la Baselworld, are in centrul cadranului negru un tourbillon delicat, cu o rotatie pe minut, atent lucrat cu instrumente traditionale. Faptul ca nu are nici un fel de indicator pe cadran nu este neaparat o problema, ceasornicarul dorind sa ne concentram asupra timpului scurs prin miscarile ritmice ale mecanismului. In schimb sunt foarte multi care isi cumpara un ceas numai sa priveasca fascinati miscarile tourbillonului.

Designul ceasului este conceput in asa fel incat nimic sa nu va poata distrage atentia de la miscarile mecanismului. Carcasa simpla din platina are un diamentru de 42mm, avand geam de safir pe ambele parti ale carcasei sa putem vedea si din spate “sculptura”.

Probabil ca daca ne-am permite, multi dintre noi am da banii sa avem pe incheietura mainii o bijuterie ca aceasta.

10 March   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu