Se vinde Breguet 4244 din 1929

CCel mai indragit brand al colectionarilor si al caselor de licitatie din intreaga lume este, fara discutii, Patek Philippe. Putine marci pot surclasa preferintele colectionarilor cand vine vorba de un ceas vechi. Cateodata mai gasim la licitatie si cate un Vacheron Constantin sau Audemars Piguet mai speciale. Cu toate acestea un ceas marca Breguet va starni in totdeauna interesul, fiind foarte rara aparitia unui astfel de ceas in lumea licitatiilor.

Azi aflam ca un astfel de ceas este pus in vanzare prin casa de licitatii Christies din Geneva. Breguet nr. 4244 a fost fabricat in 1929 si vandut in 1934 pentru 11.000 franci elvetieni. Este un ceas special pentru ca este primul ceas de mana al companiei cu un calendar perpetuu. Singurul ceas de mana cu un astfel de calendar la acea vreme era un Patek, dar mecanismul respectiv a fost proiectat initial pentru un pandantiv. Sunt singurele ceasuri cu calendar perpetuu din perioada interbelica.
Primul proprietar a fost Monsieur Jean Dollfus, un client regulat al companiei, care mai apoi l-a facut cadou fratelui sau dupa cele 500 de ore de zbor, ca pilot profesionist.

Pretul pe care se asteapta casa de licitatii sa-l obtina este intre 200.000 si 300.000 de franci elvetieni. Pretul nu este tocmai extraordinar pentru ca este primul model cu calendar perpetuu, dar nu e singurul.

Scrie un comentariu