Seiko Chronograph Diver Ananta

CCei de la Seiko au fost primii care au deschis anumite drumuri din perspectiva inovatiei si a tehnicii in domeniul orologeriei: au fost primii care au introdus pe piata ceasul cu mecanism cuart,  primul ceas multifunctional cu afisaj digital, primul ceas TV, primul ceas care foloseste tehnologie e-ink si primul ceas pentru scufundari cu carcasa de titan. Primul ceas pentru scufundari, semnat Seiko, a aparut in 1965 si a fost un adevarat succes.

La aniversarea a 130 de ani de la nasterea firmei, Seiko a prezentat la Baselworld un nou model de ceas pentru scufundari. Pentru a creea ceasul Chronograph Diver’s Ananta, cei de la Seiko s-au gandit la toate nevoile unui scafandru. Ei au dorit ca acest ceas sa poata fi folosit fara probleme chiar si la mari adancimi. Au ajuns astfel la concluzia ca trebuie sa fie un ceas solid si foarte rezistent. In ceea ce priveste mecanismul, si aici au fost aduse modificari: mecanismul 8R a fost imbunatatit, adaugandu-i-se un arc din aliajul propriu brandului, “SPRON610” si trei cleme pentru o rezistenta mai mare la soc. Au vrut sa fie siguri ca acest ceas va putea fi citit si in cele mai intunecate locuri. Astfel, pentru o lizibiliate de invidiat, un mare ceasornicar al Asiei, Isshu Tamura, si-a lasat amprenta in designul cadranului si indicatoarelor. Desigur ca buna citire a ceasului este asigurata si de geamul din safir, anti-reflexie.

Chronographe Diver’s Ananta are un mecanisma automat calibru 8R39. Are in componenta sa 34 de jewels, o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si o rezerva de energie de 45 de ore. Ca functii, acest model afiseaza orele, minutele si secundele si are un cronometru pentru 12 ore, 30 de minute si unul pentru secunde.
In ceea ce priveste designul, Chronographe Diver’s Ananta are o carcasa din otel inoxidabil de 44 mm in diametru si un bezel rotativ. Remontoarul si cele doua butoane pentru functiile cronografului sunt destul de solide si proeminente, dar nu par sa incurce purtatorul. Cadranul este negru, orele nu sunt reprezentate decat prin acele dreptunghiuri elegante, dar care, aici ofera un aer sportiv. Cele trei indicatoare pentru ore, minute si secunde sunt iluminate, la fel ca orele.  Fiind special creat pentru scufundari, acest model are o rezistenta la apa pana la 200 de mentri si o rezistenta magnetica de 4.800 Alm.

Ceasul Chronograph Diver’s Ananta este o editie limitata de 700 de bucati, iar pretul unu astfel de ceas ajunge in Europa la aproximativ 4000 de euro. In aceeasi colectie, mai sunt pe piata inca doua modele, destul de asemenatoare cu cel de mai sus: Seiko Automatic Chronograph si Multi-hand Automatic. Toate cele trei au cam aceleasi functii. Din colectia Ananta sunt pe cale sa apara inca 2 ceasuri, anuntate a fi asemenatoare cu cel prezentat.

11 April   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu