Seiko Credor cu un Minute Repeater inedit

SSeiko este un brand cu experienta de 130 de ani, iar cu timpul el s-a rezumat la fabricarea de ceasuri de serie pentru majoritatea bugetelor. Compania a cautat diferite metode prin care sa scada costurile de productie si sa aiba o acuratete cat mai mare a mecanismelor. Asa au ajuns sa introduca pe piata primul ceas cu cuart.
Pentru ca toata lumea isi permite un ceas marca Seiko, ce este cunoscuta drept o companie accesibila, nu mica le va fi mirarea ca fac ceasuri scumpe de o foarte mare calitate

Credor este o colectie high-end lansata in anul 2006 odata cu cateva modele incantatoare. Scopul colectiei a fost acela de a prezenta lumii ce pot face micro-artistii de elita din atelierele companiei Seiko. In aceasta primavara ei ne prezinta un nou model, Spring Drive Minute Repeater, foarte complex si foarte scump: la un fabulos pret de 400.000 de dolari.
Proiectul prin care s-a nascut acest ceas este condus de Kenji Shiohara, care a insistat ca designul si executia sa fie in stil traditional elvetian. Numai ciocanele de la repetor sunt fabricate din otel Myochin, acelasi otel din care sunt facuti celebrii colopotei de vant care produc un sunet incredibil de clar.

Pentru o rezonanta cat mai buna acest ceas are doua carcase in care bat ciocanele din otel. Si, spre deosebire de majoritatea functiilor minute-repeater, acest Seiko foloseste un sistem decimal. Astfel, ciocanele suna la Ore, zeci de minute si la fiecare minut.
Diametrul carcasei este de 43 de mm iar pentru constructia mecanismului s-au folosit 112 jewels care reusesc sa mentina o rezerva de energie de 72 de ore.

Doar trei ceasuri vor fi facute in fiecare an si toate vor avea pretul de 400.000 de dolari. Mai jos aveti un clip in care puteti asculta cat de clar se aud sunetele.

15 April   by | 1 comentariu | Branduri:

Comentarii

Vadim Zamfir (14-06-2011 ; 4:10 pm) #

Dragut sa vad ca in sfarsit scrie cineva din Romania despre Seiko, desi se puteau deja scrie multe despre colectiile Velatura, Premier, Sportura, Arctura, si mai ales Ananta (lansat acum cativa ani, ceasuri de lux cu mecanism Spring Drive) si sa nu mai zic de Grand Seiko (lansat anul trecut global, existent din 1960 cand a spulberat la competitiile din Elvetia toate ceasurile elvetiene, dpdvdr al preciziei). Insa MARE ATENTIE LA INFORMATIILE DATE!!!

1) Credor exista INCA din 1974, nu 2006

2) Minute Repeater costa 412,000 usd :P

Scrie un comentariu