Sequential One de la MCT

MModel Sequential One de la MCT (Manufacture Contemporaine du Temps) este o minune a ingineriei moderne. Impactul vizual al partii clasice in contrast cu cea moderna  il va face cu siguranta unul dintre cele mai cautate ceasuri mecanice de pe piata, mai ales ca este produs in numai 99 de bucati.

Denis Giguet a fondat MCT in 2007 cu gandul de a produce numai ceasuri unice care vor schimba directia orologeriei, ajutat de prietenul sau ceasornicarul Jerome Marcu  si designer-ul Eric Giroud, care este si designer-ul celor de la MB&F (cel care a desenat bufnitele).

Ceasul este compus din peste 550 de piese si are un cadran foarte animat. Miscarea orelor ne duce cu gandul la ceasurile celor de la URWERK, alta firma tanara cu idei inovatoare. Orele se afla in 4 pozitii, fiecare fiind compusa din 5 prisme triunghiulare, care se invart regulat pentru a indica una din cele 3 ore de pe fiecare pozitie.   Interesanta este  miscarea minutelor, initial am crezut ca este retrograda, dar am constatat ca la fiecare 60 de minute in loc sa o ia acul de la inceput, tot  sistemul se misca in sens contrar pana incadreaza urmatoarea ora, astfel incat minutarul ajunge pe zero fara sa se miste.

Toate piesele folosite sunt fabricate in Elvetia si ansamblate in atelierele din Geneva. Pretul aproximativ al unul astfel de ceas este de 80.000 de dolari.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza acest ceas va rugam sa va uitati la acest video.

26 October   by | Niciun comentariu | Branduri: , ,

Scrie un comentariu