Speake-Marin Dong Son

SSpeake-Marin a lansat inainte de Grand Prix d’Horlogerie de la Geneva ceasul Dong Son, care impresioneaza datorita cadranului atent lucrat. Brandul sustine ca acest model vrea sa evidentieze o latura mai sensibila si clasica a ceasornicarilor.

Ceasornicarii au avut ca principala sursa de inspiratie tobele din cultura Dong Son. Acestea au aparut in Delta Raului Rosu din nordul Vietnamului in perioada anului 600 i.Hr. Oamenii din cultura Dong Son erau maestrii in bronz, iar aceste tobe erau un simbol al talentului lor. Dupa secolul al XVII-lea au fost descoperite mai mult de 200 de astfel de tobe, fiecare dintre ele cantarind aproximativ 100 de kilograme.

Motivele gravate pe cadran sunt inspirate din fetele acestor tobe vietnameze. Peter Speake-Marin a afirmat intr-un comunicat de presa urmatoarele: “sunt fascinat de cultura tobelor Dong Son si sper ca ceasul sa arate acest lucru. Modelul este foarte special pentru mine, nu numai pentru sursa de inspiratie, dar si pentru munca depusa pentru cadran”. Intr-adevar, cadranul plaseaza ceasul intr-o alta lumina cu atat mai mult cu cat motivele au fost gravate pe aur de 18k.

Carcasa este creata in aceeasi maniera, pentru a semna cu aceste tobe. Este construita din aur rosu, are un diametru de 38 mm, o grosime de 12 mm si o rezistenta la apa pana la o adancime de 30 de metri. Mecanismul automat, cu calibrul Eros 1 are printre componente si rotorul “misterios” patentat de brand. Functioneaza la o frecventa de 28.800 de vibratii pe ora si are o rezerva de energie de aproximativ 120 de ore. Ca functii este simplu, indicand central orele, minutele si secundele.

Speake-Marin Dong Son este in editie limitata de 18 exemplare si se vinde la pretul de 40.000 de franci elvetieni.

5 December   by | Niciun comentariu | Branduri:

Scrie un comentariu